עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפריקסה ביתי במילוי תפו"א מתובלים
ארוחת צהרים מטוגנת, קבלו מתכון מעולה לפריקסה קריספי ועסיסי בטעם משובח עם טוויסט מיוחד להפחתת השמן, במילויים שונים ובתוספת של תפוחי אדמה מתובלים היטב, כך תעשו את הצהריים שלכם מעניין יותר
מתכון לפריקסה ביתי במילוי תפו"א מתובלים / אחינועם (לימור) רז
זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 80 דקות. זמן טיגון: 4 עד 5 דקות.
המצרכים לפריקסה ביתי במילוי תפו"א מתובלים:
- 1 ק"ג קמח
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/3 כוס שמן
- מעט ערק או קוניאק (האלכוהול עוזר שייספג פחות שמן)
- מים עד לקבלת בצק נעים
למילוי תפוחי האדמה:
- 1 תפו"א מבושל וחתוך לקוביות
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- כמון
- מלח
- שמן
- לימון
- שום כתוש
אופן ההכנה לפריקסה ביתי במילוי תפו"א מתובלים:
- ערבבו את כל המצרכים עד לקבלת בצק נעים.
- התפיחו במשך שעה, לאחר ההתפחה צרו לחמניות קטנות בצורת אליפסה, ומעכו אותן מעט שיהיו שטוחות.
- הניחו על לחמנייה על ריבוע נייר אפייה להתפחה של עוד 20 דקות.
- חממו סיר עם שמן עמוק והכניסו כל את לחמניות הפריקסה עם נייר האפייה לתוך השמן (לא לפחד הנייר משתחרר מהר)
- לאחר הזהבה הפכו את הפריקסה, המתינו כ2-3 דקות עד להזהבה קלה והוציאו ע"ג נייר אפייה
- פיתחו את הפריקסה בעזרת סכין ומלאו במילויים שונים.
למילוי תפו"א מתובלים:
- בקערה ערבבו את כל המצרכים היטב והוסיפו את התפו"א המבושל, ערבבו היטב ומלאו את הפריקסה.
ניתן למלא את הפריקסה ב:
- חציל מטוגן
- תפו"א מבושל חתוך לקוביות עם מלח ופלפל שחור
- טונה
- ביצים קשות חתוכות לקוביות עם מלח ופלפל שחור
- סחוג
- עמבה
- טחינה
- חמוצים
- סלט ירקות ועוד...
בהצלחה רבה ובתאבון