ניר דבורי: דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי לתושבי דרום לבנון: "עם כניסת הסכם הפסקת האש, צה"ל ממשיך להיות ערוך בעמדותיו. אין לנוע לכיוון הכפרים אותם צה"ל פינה. אנו נעדכן על המועד הבטוח לשוב לבתיכם".
מתכון לקציצות סלמון ברוטב עגבניות מיוחד
ערב שבת עם מתכון מטורף של קציצות דג סלמון שאינו טחון, אלא קצוץ דק, מה שנותן טעם משובח יותר לקציצות יוקרתיות ברוטב עגבניות מושלם, שפשוט תלקקו את האצבעות
מתכון לקציצות סלמון ברוטב עגבניות מיוחד / ניסי גולדרייך
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן בישול: 35 דקות.
המצרכים לקציצות סלמון ברוטב עגבניות מיוחד:
לדג:
- 1 קילו סלמון קצוץ דק (לא טחון)
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל גרוס
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית קימל טחון
לרוטב:
- ראש שום מחולק לשיניים
- 5 עגבניות קצוצות
- 1 גמבה חתוך לרצועות דקות
- 1/2 פלפל חריף חתוך לטבעות
- 1 כף גדושה פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית קימל טחון
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 ליטר מים
- 1 לימון שלם סחוט
- צרור עלי בזיליקום
אופן ההכנה לקציצות סלמון ברוטב עגבניות מיוחד:
הכנת הרוטב:
- חממו סיר סוטאז' וצלו את שיני השום עם מעט שמן זית עד שהשום מזהיב יפה
- הוסיפו את כל התבלינים והסוכר, עם מעט שמן זית, ערבבו והביאו לרתיחה קטנה
- הנמיכו את האש, הוסיפו את העגבניות והפלפלים והמשיכו לבשל עד לריכוך מלא
- הוסיפו חצי ליטר מים, ערבבו, הביאו לרתיחה פעם נוספת, הנמיכו את האש ובשלו כ20 דקות.
הכנת הקציצות:
- בקערה ערבבו היטב את כל מרכיבי הדג, עד לקבלת מרקם אחיד, (כדאי לטעום ולהוסיף מלח לפי הצורך)
- בעזרת הידיים כדררו לקציצות, תוך כדי הידוק הדג היטב כ10 שניות, הניחו בתוך הסיר עם רוטב העגבניות ולאחר 5 דקות הפכו את הקציצות.
- סחטו את הלימון על הקציצות ופזרו את עלי הבזיליקום, בשלו עוד 10 דקות והורידו מהאש
בהצלחה רבה ובתאבון