מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 30°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 29°c
בני ברק 30°c
אשדוד 27°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 30°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 29°c
בני ברק 30°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן

מתכון מעולה לעוגה חלבית מיוחדת של פקאנים מקורמלים, על בצק פריך הנאפים יחדיו ויוצרים עוגה מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן

מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 20 דקות.

המצרכים לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן:

תבנית בקוטר 20*20

לבצק פריך:

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 140 גרם קמח (1 כוס)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית וניל
  • 1 כף חלב קר

למלית הפקאן:

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום ככה
  • 50 גרם דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 120 מ״ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן:

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל רכיבי הבצק ועבדו עד לקבלת בצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.
  2. רדדו את הבצק לקוטר התבנית.
  3. הקפיאו במשך חצי שעה והפעילו את התנור על חום של 170 מעלות.
  4. הכניסו את הבצק הקפוא לתנור לאפיה של כ12 דקות עד להזהבה בהירה.
  5. הוציאו מהתנור את הבצק אך השאירו אותו פועל.
  6. צננו מעט את העוגה והכינו את מלית הפקאן.

הכנת המלית:

  1. קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות .
  2. ובסיר קטן הכניסו את החמאה, סוכר, מלח ושמנת מתוקה והביאו לרתיחה במשך 5 דקות עד שנוצר רוטב חלק ומקורמל.
  3. הוסיפו את הפקאנים הקצוצים גס וערבבו היטב.
  4. שפכו את הפקאנים המקורמלים מעל הבצק האפוי.
  5. והכניסו לתנור לאפייה של עוד 15 דקות .
  6. הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין במשך שעה לפחות.
  7. פרסו את העוגה לריבועים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יפית שלג חג'ג'

 

art

 צבע אדום