עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת גבינה אפויה בעיטורי ריבת חלב
מהזריזים וסיימתם לבשל? אך עדין עוגה לשבת בבוקר חסר לכם, המתכון הזה נועד עבורכם, עוגת גבינה קלילה, האפויה בתנור ומעוטרת בקצפת חלקה ומושלמת המוסיפה לעוגה את היופי והטעם הנפלא בתוספת של ריבת חלב המשדרגת כל עוגה למוצלחת יותר
מתכון לעוגת גבינה אפויה בעיטורי ריבת חלב
זמן הכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 70 דקות.
המצרכים לעוגת גבינה אפויה בעיטורי ריבת חלב
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
לעוגה:
- 4 ביצים L
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 לבן קטן (125 גרם)
- 4 כפות קורנפלור
- 2 כפות פודינג ווניל
- 1/2 כוס סוכר
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 1 כף פודינג ווניל
- 3 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה בעיטורי ריבת חלב:
- חממו תנור על 200 מעלות
- בקערה הקציפו את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן, מבריק ויציב (לא קשה)
- בקערה נפרדת ערבבו היטב את הגבינה, החלמונים, הלבן, הקורנפלור והפודינג עד לקבלת תערובת אחידה.
- הוסיפו בהדרגה את תערובת הקצף לבלילת החלמונים וערבבו בזהירות בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
- רפדו 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ומלאו אותן בבלילה עד לגובה של חצי מהתבנית.
- הכניסו לתנור בקטע התחתון תבנית תנור ועליה 3 כוסות עם מים
- מעל התבנית עם הכוסות הכניסו רשת ועליה את עוגות הגבינה, אפו במשך 10 דקות
- לאחר 10 דקות של אפייה הורידו את חום התנור ל160 מעלות והשאירו את העוגות לאפייה של עוד כשעה.
- לאחר האפייה השאירו את העוגות בתנור עד להתקררות.
הכנת הציפוי:
- הקציפו את השמנת המתוקה עם הפודינג ווניל עד לקבלת קצפת חלקה, חלקו אותה ל2 .
- בקערת קצף אחת הוסיפו בתנועות קיפול את ריבת החלב עד לקבלת תערובת אחידה.
- הכניסו את הקצפות לשקיות זילוף וקשטו כרצונכם את העוגה.
- ניתן להוסיף צבע שלישי לקישוט ע"י שקית זילוף במילוי של ריבת חלב בלבד המוסיפה צבע נפלא וטעם מעולה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: רותיז