עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפלפל ממולא בבשר ואורז
מנה עיקרית לערב שבת, או סתם כי בא לכם לפנק בארוחת הצהריים, מתכון מעולה לפלפל במילוי בשר ואורז ובתיבול עסיסי של ירק ריחני המפיץ את הריח ברחבי הבית ומוסיף טעם מיוחד לפלפל מוצלח יותר וטעים
מתכון לפלפל ממולא בבשר ואורז
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 45 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.
המצרכים לפלפל ממולא בבשר ואורז
- 15-16 פלפלים בצבעים שונים
- חתכו את החלק העליון (להשאיר אותו) ונקבו מסביב את הפלפל עם סכין או מזלג
למילוי:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 2 כוסות אורז ברור ושטוף
- 2 בצלים קצוצים מטוגנים
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 5 גבעולי נענע קצוצים
- 4-5 שיני שום כתוש
- 1 כף רסק
- פלפל שחור
- מעט שמן
- מלח
לרוטב:
- 3 כפות רסק עגבניות
- 5 שיני שום חתוך
- פלפל חריף חתוך
- 1/2 כף כמון
- מרק עוף
- מלח
- מים
- שמן
אופן ההכנה לפלפל ממולא בבשר ואורז:
הכנת מילוי לפלפלים:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לתערובת המילוי וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- מלאו את הפלפלים בתערובת הבשר
הכנת הרוטב לפלפלים:
- חממו סיר רחב עם שמן וטגנו את השום והפלפל החריף.
- הוסיפו את הרסק והתבלינים וערבבו היטב, הוסיפו כוס מים והביאו להשחמה
- סדרו את הפלפלים בתוך הסיר ובשלו כ-5 דקות עם סיר מכוסה על אש גבוהה
- פיתחו את הסיר ונענעו אותו מעט בכדי להעביר את כל הרוטב לכל הפלפלים.
- הניחו את החלק העליון של הפלפלים ששמרנו בצד על הפלפלים, הוסיפו מים עד לגובה הפלפלים ונענעו את הסיר בכדי שהמים יתערבבו עם הרוטב היטב,
- הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו כ45 דקות.
- הכניסו לתנור שחומם מראש בחום של 250° במשך כרבע שעה
- הוציאו מהתנור והגישו חם.
- בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון