עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר
פאי רועים – מתכון לפשטידה יוקרתית המתאימה כמנה עיקרית לערב שבת, מוצלחת וטעימה במיוחד במראה יוקרתי שישדרג לכם את הסעודה ויקפיץ אותה
מתכון לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפיה: 35 דקות.
המצרכים לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר:
לפירה הלבן:
- 4 תפו"א קלופים ושטופים
- מים
- מלח
- מעט שמן
לפירה הכתום:
- 3 בטטות גדולות גלופות ושטופות
- מים
- מלח
- מעט שמן
לשכבת הבשר:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים קצוצים
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- 1 כפית כמון
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כוס יין אדום מתוק
אופן ההכנה לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר:
לפירה הלבן:
- בסיר בשלו את תפו"א עם מים ומלח עד לריכוך מלא כ35 דקות
- מעכו למחית רכה וחלקה והוסיפו 2-3 כפות שמן ומלח לפי הטעם
לפירה הכתום:
- בסיר בשלו את הבטטות עם מים ומלח עד לריכוך מלא כ35 דקות,
- מעכו למחית רכה וחלקה והוסיפו 2-3 כפות שמן ומלח לפי הטעם
הכנת מילוי הבשר:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הגזר והבשר הטחון וטגנו על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
- תבלו והוסיפו את היין, ערבבו היטב, בשלו כ3 דקות והסירו מהאש.
הרכבת הפאי:
- שמנו תבנית בינונית, צקו לתוכה את הפירה הלבן ושטחו אותו היטב.
- מעל הפירה הלבן צקו את מלית הבשר וטחו היטב.
- מעל מלית הבשר צקו את הפירה הכתום ושטחו היטב.
- שמנו מזלג ובעזרתו חרצו בעדינות צורות נאות מלמעלה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 עד 40 דקות.
- הוציאו מהתנור ובתאבון.
בהצלחה רבה.
המתכון מאת: דבורי פוקס