מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסופגניות במילוי ובציפוי שוקולד

מתכון מוצלח לסופגניות קלות להכנה בתוספת הסבר מפורט, כיצד להכין אותן בצורה המוצלחת ביותר, במילוי שוקולד ובצפוי גנאש מבריק הנותן שלמות לסופגניה

מתכון לסופגניות במילוי ובציפוי שוקולד

מתכון לסופגניות במילוי ובציפוי שוקולד

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 90 דקות. זמן טיגון: 4 דקות.

המצרכים לסופגניות במילוי ובציפוי שוקולד:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 סוכר ווניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים + חלמון
  • קורט מלח
  • 2 כוסות מים

לציפוי גנאש:

  • 1 מיכל קצפת ריצ'
  • 250 גרם שוקולד מריר

לגנאש מוקצף:

  • 1 מיכל קצפת ריצ'
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה לסופגניות במילוי ובציפוי שוקולד:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים היבשים, הוסיפו את הצרכים הרטובים ועבדו לבצק במשך 10 דקות.
  2. התפיחו במשך 15 דקות.
  3. צרו עיגולים של 45-50 גרם ניתן להשאיר כך וניתן למלא  במטבע שוקולד.
  4. הניחו לתפיחה על נייר אפיה אישי לכל סופגנייה, במשך שעה וחצי
  5. על האש חממו סיר עם 1 ליטר שמן והביאו לרתיחה בחום של 160-170 מעלות, שימו לב בזמן הטיגון שהמעלות נשארות בטווח ואם יש צורך להגביה או להנמיך את האש. (למי שאין מדחום לבדיקת חום השמן יכול להבחין בבועות קטנות הנוצרות סביב הסופגנייה, כאשר יש בועות גדולות הן מעידות על שמן רותח מידי והסופגנייה עלולה לצאת שמנונית ושרופה)
  6. הכניסו את הסופגנייה עם נייר האפייה לתוך השמן כאשר נייר האפייה כלפי מעלה
  7. לאחר 2 דקות הפכו את הסופגנייה, שחררו את נייר האפייה וטגנו 2 דקות נוספות.
  8. הוציאו על נייר סופג.
  9. לאחר צינון של 10 דקות הסופגניות מוכנות למילוי או לציפוי.

לציפוי הגנאש:

  1. המיסו הכל יחד עד לקבלת מרקם חלק, הטבילו את הסופגנייה והניחו בצד להתייצבות.

לגנאש מוקצף:

  1. המיסו את כל המצרכים יחד וקררו, לאחר הקרור הקציפו לקצף יציב, וזלפו על הסופגניות 3 פרחים לקישוט.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: רותיז

 

 

 צבע אדום

art