משרד הכלכלה מרחיב את האפשרות לייבוא משקאות אלכוהוליים (ללא יין) בייבוא מקביל, כחלק ממהלך כולל ומשמעותי להפחתת יוקר המחייה ומתן אפשרות לצרכנים בישראל לרכוש מוצרים אלו במחירים הוגנים.
מינהל תעשיות, במשרד הכלכלה והתעשייה, האמון על רישוי יבוא המשקאות, פעל לפתיחת אפשרות היבוא המקביל, שבמסגרתו פורסמה הוראת מנכ”ל משרד הכלכלה – המסדירה נוהל חדש להרחבת היבוא המקביל.
מנכ”ל משרד הכלכלה והתעשייה, דוד לפלר, אמר עם אישור הייבוא ופתיחתו לארצות נוספות, כי “אין כל סיבה שהצרכנים הישראלים ישלמו מאות שקלים על משקאות אלכוהוליים, בזמן שמחירם בכל העולם נמוך בעשרות אחוזים. הגיע הזמן שהשוק ייפתח ליבוא מקביל, שיאפשר הגדלת מגוון המוצרים ותחרות על המחיר”.
במסגרת הנוהל החדש, המרחיב את הוראת מנכ”ל 2.5 המסדירה את התנאים למתן אישורי ייבוא למשקאות משכרים, תותר כניסת משקאות (שלא מסוג יין) שכבר יובאו לישראל, אשר נרכשו מספק מורשה של יצרן משקאות, גם ממדינות מהן אין כיום ייבוא ישיר.
במשרד הכלכלה מצפים כעת כי מהלך זה יגביר את מגוון המוצרים ואת התחרות בשוק המשקאות האלכוהוליים, דבר אשר צפוי להביא לירידת מחירים של מוצרים אלו בעשרות אחוזים.
על מנת להגן על בריאות הציבור, ידרשו היבואנים, בין היתר, לעמוד בבדיקת מעבדה הנדרשת לתאימות המוצר המיובא למקבילו בייבוא הישיר וכן להראות קשר ישיר בין ספק המוצרים ליצרן.
יצוין כי מחירי המשקאות האלכוהוליים בישראל, גבוהים בממוצע, ביחס למדינות ה- OECD ב-55% ומטרת ההוראה הינה לצמצם פער עצום זה.
עוז כ”ץ, מנהל מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והתעשייה, ציין כי, “השינוי שיאפשר פתיחת השוק ליבוא מקביל נבחן מזה זמן רב ומחייב הרחבת השוק, באופן מבוקר, הדואג גם לבריאות הצרכנים, אבל גם לעלויות המשקאות שהם רוכשים. היכולת לתאם בין כלל הגורמים ולוודא את בטיחות ובריאות הציבור אפשרו את השינוי בנוהל”.
יבואנים אשר עומדים בתנאים המפורטים בנוהל, יוכלו להגיש בקשה לאישור ייבוא למינהל תעשיות שבמשרד הכלכלה והתעשייה באמצעות המערך המקוון.