מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות

ערב חנוכה ואתם מחפשים מתכון טוב לסופגניות ריבה אותנטיות ומוצלחות, קבלו מתכון טעים עם תוצאה מושלמת ורכות שאי אפשר לתאר • נסו ותתענגו על הטעם

מתכון לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות

מתכון לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות

זמן הכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 90 דקות. זמן טיגון: 7 דקות.

המצרכים לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות:

לבצק:

  • 1/2 קילו קמח (500 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית ווניל
  • 1 כף ברנדי
  • 1 ליטר שמן לטיגון

למילוי וקישוט:

  • ריבת תות
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות:

  1. בקערה הכניסו את הקמח, השמרים, הסוכר המלח וערבבו.
  2. הוסיפו את השמן, הביצים, תמצית ווניל והמים, ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד
  3. הוסיפו את הברנדי ולושו עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.
  4. התפיחו במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. קמחו משטח עבודה והניחו את הבצק עליו
  6. רדדו את הבצק לעובי בינוני וקירצו עיגולים בעזרת כוס או קורצן והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט, כסו במגבת והתפיחו במשך שעה
  7. חממו סיר עם שמן עמוק על אש בינונית (חשוב מאוד להקפיד בכדי שהסופגניה לא תשרף מבחוץ)
  8. הכניסו את העיגולים בזהירות כשהצד העליון נכנס פנימה ונוגע בשמן, טגנו משני הכיוונים עד להזהבה. להוציא על נייר סופג
  9. צרו חור בסופגניה ע"י עיפרון מלאו את הסופגניות בריבה ע"י שקית זילוף עם צנטר דק
  10. צננו את הסופגניות לגמרי ופזרו אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עדידוש אפיה

 

 צבע אדום

art