עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה
ארוחת ערב ממכרת וטעימה בטירוף עם לחם שום משודרג ומוצלח בתוספת זיתים וגבינה צהובה, הנותנים ללחם את הטעם המיוחד והמקורי
מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.
המצרכים ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:
כוס מדידה חד פעמית קרה
לבצק:
- 2 ק"ג קמח
- 2 כפות מלח
- 4 כפות סוכר
- 3 כפות שמרים
- 2 כפות אורגנו
- 1 קופסת טבעות זיתים ירוקים / שחורים
- 3/4 כוס שמן
- משפר אפיה - מומלץ
- 7 כוסות מים חמים (לא רותחים)
לרוטב שום:
- 100 גרם חמאה מומסת
- צרור פיטרוזליה קצוצה
- 4 שיני שום כתוש
אופן ההכנה ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:
- בקערה הכנחיסו את כל המצרכחים לבצק לושו עד לקבלת בצק רך
- התפיחו במשך 30 דקות, לושו פעם שניה והתפיחו שוב במשך 30 דקות.
- חלקו את הבצק ל-4 כדורים
- רדדו ופתחו כל כדור לצורת עיגול
- חרצו את הבצק לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
הכנת רוטב שום:
- בקערה נפרדת ערבבו את כל המצרכים לרוטב.
- ומרחו על הבצק שחרצתם קוביות.
- בין החריצים בבצק הכניסו פרוסות גבינה צהובה מקופלות
- הכניסו לתנור שחומם מראש על - 180° למשך כ - 25 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון