מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש

מרק אדום ומהיר הכנה שיתאים במיוחד לימי החורף הקרירים, בשילוב של עגבניות בתוספת פלפל ירוק הנותן את הטעם החריף אש, עם בצקניות – קיקוט העשויות מקמח ונותנות למרק מרקם מיוחד וסמיך

מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש

מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש

זמן ההכנה: 15 דקות. זמן בישול: 10 דקות.

המצרכים למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש:

למרק:

  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 6 שיני שום פרוס
  • 2 פלפל ירוק חריף חתוך
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 6-8 כוסות מים
  • 1/2 לימון סחוט

לבצקניות:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס מים
  • מעט מלח
  • 3 כפות שמן
  • ניתן להגדיל את הכמות לפי גודל הסיר

אופן ההכנה למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש:

  1. חממו סיר עם השמן והוסיפו את הפפריקה, חממו במשך 2 דקות,
  2. הוסיפו מעט מים, פלפל חריף, שום ורסק עגבניות, והביאו להשחמה במשך 3-4 דקות.
  3. תבלו בתבלינים, הוסיפו את יתר המים והביאו לרתיחה.

הכנת הבצקניות:

  1. בקערה ערבבו את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. שפכו את הבלילה לתוך המרק באיטיות, תוך כדי ערבוב והוסיפו את הלימון, בשלו כ10 דקות נוספות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art