מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה טורקי אסלי עם תפו"א וגבינה • צפו

מאפה חדש ומעניין מהמטבח הטורקי של תפוחי אדמה וגבינה צהובה בטעם מושלם, הילדים לא יפסיקו לאכול וארוחת הערב תהיה יוקרתית ומשביע

מתכון למאפה טורקי אסלי עם תפו"א וגבינה • צפו

אופן הכנת מאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון למאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי

זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 45 דקות. זמן אפיה: 35 דקות.

המצרכים למאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי:

  • (כוס מדידה חד פעמי קרה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 חלבונים + 1 חלמון
  • (את החלמון השני + 2 כפות שמן משאירים בצד להברשה לפני האפיה).
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפיות מלח 
  • 3 תפוחי אדמה בנוניים מגורדים
  • 2 כוסות גבינה מגורדת
  • ½ חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 6 כוסות קמח מנופה.

אופן ההכנה למאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי:

  1. לושו הכל לעיסה צמיגה ודביקה.
  2. הרטיבו את היד במים שעורבבו עם כמה טיפות שמן ושחררו את הבצק מדפנות הקערה, לושו מלמעלה בדחיפות של אגרוף. שטחו ויישרו יפה את הבצק, ומרחו עליו עם היד קצת מהמים המשומנים.
  3. כסו בניילון נצמד ומגבת והניחו להתפחה למשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. שמנו תבנית בנונית עם - 1 כף חמאה מומסת.
  5. הורידו את האויר מהבצק ושפכו אותו לתבנית.
  6. עם יד רטובה מהמים המשומנים שטחו ויישרו את הבצק כך שימלא באופן אחיד את כל התבנית.
  7. באמצעות אצבעות היד הרטובה חלקו את הבצק שבתבנית לרוחב לרצועות, ואז באמצע לאורך את כל הרצועות לשני חלקים. (כך שיווצר לכם כעוגה חתוכה למלבנים)
  8. בתוך הפסים שייצרתם תחבו פרוסות של גבינה צהובה. (במקור גבינת צ'דר / אֶדָם )
  9. הברישו מלמעלה בעזרת מברשת את חלמון הביצה שעורבב עם 2 כפות שמן.
  10. פזרו מעט שומשום וקֶצַח.
  11. הכניסו לתנור שחומם מראש על-180° במשך כ - 30 עד 35 דקות עד להזהבה וקפיצי למגע.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art