מרדכי הלפרין: באופן חמור, משפחת קוגן בישראל לא עודכנה לא מהמוסד ולא ממשרד החוץ ולמעשה מאף גוף ממשלתי כלשהו על מה שהתרחש עם צבי - אלא שמעה על כך מהתקשורת. כעת חוברו עם החמ"ל במשרד החוץ.
מתכון לעוגיות שוקולד במרקם נימוח ונמס בפה
קינוח או נשנוש ממכר שכדאי לפתוח איתו כל בוקר מוצלח, עוגיות שוקולד רכות ופאדג'יות עם קרספיות מושלמת בצדדים במרקם חלבי, אם רק תנסו פעם אחת, לא תחליפו אותן בשום עוגיות בעולם
מתכון לעוגיות שוקולד במרקם נימוח ונמס בפה
זמן הכנה: 35 דקות. זמן אפיה: 10 דקות
המצרכים לעוגיות שוקולד במרקם נימוח ונמס בפה:
- 115 גר' שוקולד מריר (חתוך לקוביות)
- 115 גרם שוקולד חלב (חתוך לקוביות)
- 150 גרם חמאה (חתוכה לקוביות)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 80 גרם סוכר לבן (חצי כוס ח"פ קרטון. פחות כף גדושה)
- 80 גרם סוכר חום (חצי כוס ח"פ קרטון. פחות כף גדושה)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- 150 גר' קמח ( כוס ח"פ קרטון)
אופן ההכנה לעוגיות שוקולד במרקם נימוח ונמס בפה:
- הכניסו לקערה את החמאה, שוקולד מריר ושוקולד חלב והמיסו במיקרוגל בפולסים של 30 וערבבו עד לבלילה חלקה.
- במיקסר ערבלו את הביצים עם הסוכר החום והלבן והסוכר הווניל, הוסיפו גם את המלח והתמצית וניל. הקציפו היטב במשך 5 דקות על מהירות גבוהה.
- הוסיפו את החמאה עם השוקולד המומס ותערובת והמשיכו להקציף עד לקבלת בלילה אחידה.
- בקערה נפרדת ערבבו את הקמח עם הקקאו ואבקת האפייה והוסיפו בהדרגה לבלילה תוך כדי הקצפה איטית, עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
- העבירו מהבלילה לשקית זילוף וזלפו עם חור קטן על נייר אפיה (ראו סרטון)
- חשוב לזלף במרחקים כי העוגיות מתנפחות בזמן האפייה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות על טורבו במשך 10 דקות בדיוק
- הוציאו מהתנור וצננו היטב עד להתקררות.
הגישו לצד כוס קפה חם ובתאבון.
המתכון מאת: תהילה גל - מתוק בלב קונדיטורית