עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לארעיס טעים במיוחד
ארוחת צהריים מושלמת עם מתכון של פיתה ממולאת בבשר מתובל המטוגנת על מחבת פסים או מנגל שנותן את הטעם המיוחד למאכל קריספי, בהגשה לצד טחינה וסלט ירקות שיעשה את הארוחה עסיסית יותר
מתכון לארעייס טעים במיוחד
המצרכים לארעייס טעים במיוחד:
- 4 פיתות חצויות
- שמן זית
לתערובת הבשר:
- 600 גרם בשר בקר ישראלי טרי טחון מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף
- צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ דק
- 1 בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ דק
- חופן אגוזים קצוצים דק (שקדים, פיסטוקים או צנוברים)
- 2 כפיות מלח דק או אבקת מרק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית בהרט
- 1/4 כפית קינמון
- מעט הל
אופן ההכנה לארעייס טעים במיוחד:
הכנת תערובת הבשר:
- הניחו בקערה את כל המרכיבים וערבבו לקבלת תערובת אחידה. חלקו את התערובת ל-8 חלקים שווים.
הרכבת המנה:
- מלאו את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. דחסו היטב בכדי שלא יישארו קצוות ריקים. אם נשארים עודפים לאחר המילוי ניתן להכין מהם קבבים רגילים.
- זלפו שמן זית על הפיתות מכל הכיוונים. צלו על מנגל או מחבת משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- הניחו את חצאי הפיתות כאשר הפתח כלפי מטה, וצורבים עד שהבשר משחים.
- העבירו לתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש על - 180 מעלות למשך 5 דקות, עד שהבשר מתבשל והפיתה פריכה. אם מכינים על מנגל, במקום להעביר לתנור העבירו למקום פחות לוהט במנגל (אזור עם פחות פחמים), בכדי שיזהיב בלי להישרף.
- הגישו מיד לאחר ההכנה לצד טחינה, סלט ירקות ועמבה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי