מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג טונה מרוקאי חריף אש

בא לכם על ערב שבת עם דגים חריפים אש? המתכון הזה מוצלח וטעים מאוד בתוספת פרוסות תפוחי אדמה המוסיפים טעם נפלא ומיוחד לדגי הטונה העסיסיים והחריפים שיעשו לכם את השבת מושלמת

מתכון לדג טונה מרוקאי חריף אש

מתכון לדג טונה מרוקאי חריף אש

המצרכים לדג טונה מרוקאי חריף אש:

  • 6 פרוסות של דג טונה
  • 2 לימונים סחוטים
  • 3 עגבניות, פרוסות
  • פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות ארוכות ודקות
  • גמבה אדומה, חתוכה לרצועות ארוכות ודקות
  • ראש שלם של שיני שום, קלופות
  • צרור כוסברה שלם, קצוץ רק לפיזור לפני הגשה
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים (לא חובה)

לשמן אדום:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף גדושה מאוד של פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • כמון
  • פלפל שחור גרוס
  • שאטה חריפה גרוסה
  • אבקת מרק
  • כורכום
  • מעט ראס אל חנות
  • זרעי כוסברה טחונים (לא חובה)

אופן ההכנה לדג טונה מרוקאי חריף אש:

ניקיון הדגים:

  1. סוחטים מיץ מ-2 לימונים טריים. סדרו את פרוסות הדג בקערה והשרו את הפרוסות במיץ הלימון למשך חצי שעה.
  2. לקערת הדגים הוסיפו מים קרים והשרו את הדגים פעם נוספת במשך שעה - כאשר לאחר כל 15 דקות יש החליפו את המים בקערה.

הכנת רוטב חריף לדגים:

  1. בסיר נמוך ורחב סדרו את פרוסות העגבניות. פזרו מעל את פרוסות הפלפל והגמבה. הוסיפו לסיר ראש שלם של שיני שום שלמות וקלופות. פזרו מעל השום את הכוסברה הקצוצה.
  2. בקערה ערבבו את כל המצרכים לשמן האדום והוסיפו מעל לירקות בסיר, יחד עם השמן האדום ערבבו וטגנו קלות את כל הירקות במשך 3 דקות.
  3. סדרו את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה יפה מעל לירקות.
  4. הוסיפו 3 כוסות מים רותחים לסיר, הביאו לרתיחה ובשלו על אש בינונית כ- 20 דקות.

הכנסת הדגים לרוטב:

  1. רוקנו את קערת הדגים מהמים והוסיפו 3 כוסות מים רותחים על הדגים לניקוי יסודי, לאח"מ רוקנו את המים.
  2. לאחר 20 דקות של בישול תפוחי האדמה ברוטב האדום, סדרו בזהירות רבה את הדגים בסיר, כך שניתן לראות חלק קטן מהדג מבצבץ החוצה.
  3. בעזרת כף הרטיבו את פרוסות הדגים מהרוטב האדום, כסו את הסיר ובשלו 15 דקות בלבד, לא יותר.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 

 צבע אדום

art