מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מושלם ומקורי: מתכון למאפה ארעאייס משודרג

מאפה מיוחד ואהוב על כולם והפעם בשדרוג מיוחד של פיתה ענקית המכילה בתוכה קציצת בשר מושלמת וטעימה | מתכון מוצלח ומומלץ להכנת ארוחה משפחתית בשרית

מושלם ומקורי: מתכון למאפה ארעאייס משודרג

מאפה ארעייס משודרג צילום: יגאל אמדדי

מתכון למאפה ארעאייס משודרג

המצרכים למאפה ארעאייס משודרג:

  • 1/2 ק"ג קמח מנופה.
  • 1 כף שמרים.
  • 1 כף סוכר.
  • 3 כפות שמן.
  • 1 כפית מלח.
  • כוס ורבע מים. (כוס בגודל 240 מ"ל)
  • ביצה למריחה.
  • שומשום לבן ושחור לזרייה.
  • כף שמן זית ומלח גס.

למילוי:

  • 400 גר' בשר טלה טחון.
  • 1 חתיכה קטנה של ליאה שומן כבש.
  • 1 בצל גדול.
  • חופן פטרוזיליה.
  • חופן כוסברה.
  • 5 שיני שום.
  • פלפל שחור גרוס.
  • מלח.
  • פלפל שטה.
  • כמון
  • בהרט
  • קינמון
  • הל
  • תבלין ראס אל חנות
  • אגוז מוסקט
  • גרגרי טבל גרוס. (גרגרי כוסברה)

אופן ההכנה למאפה ארעאייס משודרג:

  1. בקערה הכניסו את הקמח והשמרים, הוסיפו את הסוכר וערבבו הוסיפו את השמן, המלח והמים בהדרגה ערבלו מספר דקות עד לקבלת בצק אוורירי רך ונוח לעבודה.
  2. מרחו בדפנות הקערה ועל הבצק מעט שמן, כסו את הבצק ותנו לו לתפוח במקום חמים למשך כשעה.

הכנת הבשר והרכבת המנה:

  1. טחנו את הליאה (שומן כבש)
  2. בקערה הכניסו את הבשר טחון והוסיפו את הליאה הטחונה, את הבצל טחנו וסחטו ממנו את כל הנוזלים והוסיפו לקערת הבשר, כמו כן גם את הכוסברה, השום והפטרוזיליה, הוסיפו לתוך בלילת הבשר את התבלינים, הפלפל השחור, הפלפל שטה והטבל הגרוס, ערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מעיסת הבשר צרו קציצה גדולה והניחו על צלחת באותו גודל, הכניסו למקפיא למשך כחצי שעה עד להתייצבות,
  4. חממו תנור לגריל והכניסו את הקציצה לתוך הגריל, צלו את הקציצה קלות על הרשת משני הצדדים וייצבו את הקציצה על מנת שתהיה יציבה לעיסוק עם הבצק. .
  5. לאחר הצלייה הניחו בצד להתקררות. לא מנקים את רשת הצלייה..מאוחר יותר אופים עליה את הבצק.
  6. לאחר שעברה כשעה עבדו את הבצק על משטח משומן או מקומח, הכינו מהבצק פיתה עגולה וגדולה בעובי של 2 ס"מ, בקוטר של כ-25 ס"מ.
  7. לאחר מכן את כל האמצע של הפיתה נקבו בצפיפות בעזרת מזלג (על מנת שיכנס האוויר במהלך האפייה.) והניחו פנימה את הקציצה הענקית. חשוב מאד שהבצק לא ידבק למשטח על מנת שיהיה אפשרי להרים אותו.
  8. לאחר שהקציצה נמצאת במרכז הבצק, חיתכו את הדפנות של הפיתה לקווים במספר זוגי ווצרו מכל זוג, איקס לכיוון פנימה ועוטפו את הקציצה, העבירו בעדינות לרשת הצלייה.
  9. לאחר שהבצק תפח שוב, מירחו עליו ביצה טרופה ועל האיקסים שנוצרו פזרו שומשום שחור ולבן.
  10. הכניסו לתנור שחומם מראש לאפייה בחום של 200-220 מעלות. (תלוי בעוצמת התנור.) לשלב האמצעי לכ15 עד 20 דקות. ובתחתית התנור הניחו נייר אפייה על מנת שהנוזלים שיגירו יזלגו על נייר האפייה ובמהלך האפייה יחרכו מעט ויעבירו ריח ארומטי למאפה.
  11. לאחר האפייה ביזקו מעט מלח גס ושמן זית.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 צבע אדום

art