עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לבשר בקר ברוטב פטריות עסיסי
לכבוד שבת קודש עם מנה עיקרית של בשר בקר ברוטב אדום עם פטריות שלמות או חתוכות, מאכל עסיסי וטעים במיוחד המוגש לצד אורז או פירה רך ועם ריח שיעשה לכם בבית את הניחוחות הטובים ביותר
מתכון לבשר בקר ברוטב פטריות עסיסי
המצרכים לבשר בקר ברוטב פטריות עסיסי:
- 2 ק"ג בשר בקר כתף מרכזי מספר 5 חתוך לקוביות בנוניות
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כוס מים
- 6-7 שיני שום
- פטריות שלמות או חתוכות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- פלפל שחור
- מלח
- עלי כרפס
אופן ההכנה לבשר בקר ברוטב פטריות עסיסי:
- חממו סיר רחב או סיר לחץ על האש עם 1/4 כוס שמן, הוסיפו את הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה ושרפו קלות בשמן במשך כדקה, שפכו כוס מים, הוסיפו את השום וסדרו את הבשר בתוך הסיר.
- הוסיפו מים עד לגובה הבשר, והוסיפו את הפטריות, אבקת המרק, מלח, פלפל שחור ועלי הכרפס, ערבבו קלות הביאו לרתיחה וכסו את הסיר. (אם אתם משתמשים בסיר רגיל הוסיפו הרבה מים בכדי שלא ישרף)
- העבירו לאש קטנה נמוכה למשך שעה וחצי אם בישלתם בסיר לחץ.
- אם בישלתם בסיר רגיל בשלו במשל כ3 וחצי שעות עד שהבשר מתרכך והנוזלים מצטמצמים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון