מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת פילו בשלוש שכבות קריספית וטעימה בטירוף

ארוחה בשרית ומשביעה במיוחד, הכוללת עוגה העשויה מבצק פילו במילוי של פרגיות, פיצוחים וחזה עוף, מאפה יוקרתי ומלא בכל טוב שיעניק לכם ארוחה מיוחדת וחגיגית

מתכון לעוגת פילו בשלוש שכבות קריספית וטעימה בטירוף

מתכון לעוגת פילו בשלוש שכבות קריספית וטעימה בטירוף

המצרכים לעוגת פילו בשלוש שכבות קריספית וטעימה בטירוף:

  • 7 דפי פילו מרוחים בשמן

לשכבה ראשונה:

  • 1/2 קילו פרגית טחונה במעבד מזון או חתוכה דק
  • פטרוזליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית גרגרי כוסברה שלמים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית ראס אל חנות
  • 1/4 כפית שאטה טחונה
  • 1/4 כפית סומק

לשכבה השניה:

  • 100 גר׳ גפרורי שקדים קלוי במחבט
  • 100 גר׳ גרעיני חמנית קלוי במחבת
  • 100 גר׳ חמוציות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק

לשכבה השלישית:

  • 1/2 קילו חזה עוף פרוס כמי צ׳יפס
  • 1 בצל גדול חתוך לפרוסות
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית גרגרי כוסברה שלמים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית ראס אל חנות
  • 1/4 כפית שאטה טחונה
  • 1/4 כפית סומק

אופן ההכנה לעוגת פילו בשלוש שכבות קריספית וטעימה בטירוף:

  1. בסיר ג׳חנון או כל סיר שניתן להכניס לתנור מרחו מעט שמן
  2. רפדו עם דפי הפילו המשומנים את הסיר שכבה על שכבה בצורת מניפה כאשר משאירים שליש מדפי הפילו מחוץ לסיר
  3. בקערה ערבבו את כל המצרכים לשכבה הראשונה והניחו אותם בתחתית הסיר,
  4. עליהם הניחו את השכבה השניה של הפיצוחים
  5. בקערה נוספת ערבבו היטב את כל המצרכים לשכבה השלישית והניחו על שכבת הפיצוחים
  6. סיגרו את החלק העליון עם שליש דפי הפילו עד לסגירה מוחלטת
  7. שמנו את החלק העליון בעזרת מברשת, וזלפו חצי כוס דבש מעל הכל, פזרו שומשום וקצח.
  8. הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 45 דקות ללא מכסה
  9. הוציאו את מהתנור והפכו אותה על צלחת.
  10. הגישו לצד תחינה לבנה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

העוגה לאחר הוצאתה מהתנור. קרדיט: יגאל אמדדי

המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art