עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת
שלמות של עוגת גבינה, גבוהה ומיוחדת שתוכלו להכין לגמרי לבד, לא צריך להיות מומחים גדולים בכדי להכין אותה, עם כמה פטנטים שיעזרו לכם ליצור אותה בצורה הטובה ביותר
עוגת גבינה גבוהה. צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת
המצרכים לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת:
- 7 ביצים
- 750 גבינה לבנה 9%
- 2 שמנת חמוצה של פעם
- 2 סוכר וניל
- 1 וחצי כוסות סוכר
- גרידת לימון מחצי לימון
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 1 כף גדושה קמח תופח
- 1/4 כוס שמן
לציפוי:
- 2 שמנת מתוקה
- 2 פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 4 כפות סוכר
- דובדבנים
אופן ההכנה לעוגת גבינה גבוהה ומושלמת:
- הפרידו את הביצים
- הקציפו את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב אבל לא נוקשה
- לחלמונים הוסיפו את השמן והקציפו במקצפה ידנית או במיקסר כ-2 דקות, הוסיפו כוס סוכר והקציפו עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח
- הוסיפו את הגבינה, תמצית הוניל והשמנת וערבבו היטב, הוסיפו את הקורנפלור, הקמח וגרידת לימון וערבבו היטב
- ערבבו בתנועות קיפול מחצית מהחלבונים בתערובת הגבינות, כשהקצף מובלע הוסיפו את המחצית השניה וערבבו בתנועות קיפול גם אותה, העבירו את הבלילה לסיר ג'חנון משומן.
- חממו תנור ל- 200° והניחו קערה עם מים בתחתית התנור
- הכניסו לתנור ל-5 דקות על חום-200° ולאחר חמש דקות הורידו את המעלות לחום של-160° למשך שעה
- בתום האפיה פיתחו את התנור לחצי דקה לשחרר אדים ( לא לדאוג העוגה לא צונחת )
- השאירו בתנור עד שהעוגה מתקררת
הכנת הציפוי:
- הקציפו את השמנת המתוקה, עם הפודינג, הסוכר והחלב עד לקבלת קצף יציב
- שטחו על העוגה מכל הכיוונים ויישרו.
- צרו פרחים בעזרת צנתר כוכב והניחו בכל פרח דובדבן.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון