עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למלוואח ממולא בשר
תוספת טעימה שתשדרג לכם כל מנה לעשירה ומיוחדת יותר, מלוואח במילוי בשר, בציפוי קריספי של פירורי לחם וביצה טרופה בשילוב רוטב צ'ילי המוסיף המון לטעם מיוחד
מלאווח ממולא בשר צילום: חני לוין
מתכון למלוואח ממולא בשר
המצרכים למלוואח ממולא בשר:
- 1 חב' מלוואח
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- שמן לטיגון
- פירורי לחם
- ביצה
- רוטב צ'ילי
- מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- פפריקה
- אבקת מרק עוף
אופן ההכנה למלוואח ממולא בשר:
- חממו מחבט עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו כל הזמן.
- הוסיפו מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט אבקת מרק והמשיכו לערבב. בשלו במשך 15 דקות ומדי פעם לערבב.
- הוציאו מלווואח אחד על נייר אפיה המתינו מעט שיפשיר ורדדו אותו דק.
- חיתכו את המלוואח לרבעים או לחצי, ומלאו כל חתיכה בבשר הטחון.
- קפלו את המלוואח כך שיווצר לכם משולש ממולא בשר,
- הכינו צלחת עם פירורי לחם, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק ופפריקה וערבבו היטב, ניתן להושיף שומשום זה נותן יופי מיוחד. ערבבו היטב
- בצלחת שניה טרפו את הביצה עם רוטב צ'ילי, וערבבו היטב.
- הטבילו את המלוואח, בביצה ולאח"מ בפירורי הלחם, הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה ורססו על המלוואח שמן,
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 20 עד 30 דקות, הוציאו מהתנור והגישו לצד אורז, פתיתים, או ספגטי
- ניתן להמיר את האפייה בטיגון על להבה נמוכה בכדי שלא יישרף לפני שהמלוואח מוכן
בהצלחה רבה ובתאבון.