דורון קדוש: דובר צה״ל: הערב ארגון הטרור חמאס הפיץ תיעוד בו נראת לכאורה חטופה שנהרגה. אנחנו בודקים את המידע ובשלב זה אין בידינו לאמת או להפריך אותו. נציגי צה״ל נמצאים בקשר עם משפחתה ומעדכנים אותה בכל מידע העומד לרשותנו. חמאס ממשיך להפעיל טרור פסיכולוגי ולנהוג באופן אכזרי. אנא המנעו מהפצת שמועות ופרסומים הפוגעים במשפחות החטופים.
השר אוחנה לנציב: בלא תגובה לזילבר, הסכר עלול להיפרץ
השר לביטחון פנים תוקף את המשנה ליועמ"ש במכתב ששלח לנציב שירות המדינה וטוען: "עובדי המדינה אינם יכולים לעשות שימוש בבמה שניתנה להם מתוקף תפקידם הממשלתי לקידום עמדותיהם הפוליטיות. שמורה להם הזכות, כמובן, לסיים את תפקידם ולהעמיד עצמם ככל אזרח אחר"
השר אמיר אוחנה צילום: תומר נויברג, פלאש 90
בהיעדר תגובה ראויה, הפרשה מסרבת לרדת מסדר היום הציבורי: השר לביטחון פנים אמיר אוחנה שלח היום (חמישי) מכתב מיוחד לנציב שירות המדינה, הפרופ' דניאל הרשקוביץ בבקשה לנקיטת הליכים נגד המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, עורכת הדין דינה זילבר.
"ביום ראשון, 20.11.15 ,במסגרת כנס מקוון, נשאה המשנה ליועמ"ש עו"ד דינה זילבר, דברים פוליטיים שתוכנם פורסם ברבים ועורר הדים רמים וצורמים בשיח הציבורי", פתח אוחנה בשחזור על מה יצא הקצף.
"דינה של הגב' זילבר, כפקידה הכפופה להוראות התקשי"ר, (תקנון שירות) אינו כדינו של כל אדם. בעוד האחרון רשאי לומר בחופשיות את כל אשר על ליבו, בוטה וקשה ככל שיהיה, בלי מגבלות זולת מגבלות החוק (לשון הרע, גילוי סודות מדינה, הסתה לאלימות וכיו"ב), הרי שבעניינם של עובדי מדינה, מתוך תפיסה שבהתבטאויותיהם כעובדי מדינה חלה עליהם אחריות מיוחדת, חלות הוראות סעיף 537.42 לתקשי"ר המורות כך: "אסור על העובדים המנויים בפסקה 42.321 לבקר את הממשלה ומשרדיה ובכלל זה מדיניותם, במסיבת עיתונאים, בראיון עם עיתונאי, בנאום במקום פומבי, בשידור, בעיתון או בספר".
"כך, - הוסיף אוחנה - זכות השמורה בדין לכל אזרח לבקר את השלטון הנבחר כרצונו – ניטלה בדין מעובדי המדינה בנסיבות שפורטו, כדי להגשים את היותם 'משרתי ציבור' שתפקידם להוציא לפועל את מדיניותו של הדרג הנבחר – תהא זו נכונה בעיניהם, או לא נכונה. דבריה של הגב' זילבר לא היו רק דברי 'ביקורת' נוסח 'פייק מנהיג' כלפי הדרג הנבחר אלא גם על מדיניותו ממש, לרבות באשר לסוגיית מינוי בכירים; כמו גם בהתייחס למדיניות, שלדעתה אינה מקודמת על ידי נבחרי הציבור".
"דבריה של הגב' זילבר, ובייחוד ביקורתה של שיח המשילות, המצוי אכן בלב ליבה של המחלוקת הפוליטית בישראל, שנויים במחלוקת ציבורית ופוליטית עמוקה, ולראייה, התגובה הציבורית הרחבה לדברים שבאה בעקבותיהם, והתייחסותם של נבחרי ציבור ממרחבי הקשת הפוליטית, כאשר חלקם תומך בדברים, בעוד אחרים מסתיים מהם מכל וכל. בדבריה, מבלי להיכנס לתוכנם או למידת נכונותם אלא רק לסערה שחוללו ולפגיעה בערכי שירות המדינה, שאמורים להישמר מאמירות המצויות בליבה של המחלוקת הפוליטית פגעה הגב' זילבר בשירות המדינה כולו. קל וחומר כשהדברים באו מפיה של עובדת ציבור ותיקה ובכירה" תקף אוחנה.
השר לביטחון פנים הוסיף וכתב "הפגיעה היא גם בעובדי מדינה רבים נוספים שהיו רוצים מאוד להשמיע את עמדותיהם הפוליטיות אך גוזרים על עצמם איפוק, בהכירם בהוראות התקשי"ר ובאחריות הרבה הנובעת מתפקידם. אי מתן תגובה חריפה לדברים עלולה לפרוץ את הסכר, ולבטל – הלכה למעשה – את הניטרליות והאובייקטיביות האמורות לאפיין את שירות המדינה".
לסיום כתב אוחנה "עובדי המדינה אינם יכולים לעשות שימוש בבמה שניתנה להם מתוקף תפקידם הממשלתי לקידום עמדותיהם הפוליטיות. שמורה להם הזכות, כמובן, לסיים את תפקידם ולהעמיד עצמם ככל אזרח אחר. דווקא כיבוד הדרג הפקידותי, שהוא הכרחי לתפקודה התקין בכל מדינה – מחייב לוודא שלא ייפרק העול וייפרצו הגבולות בין השיח המתקיים בו לבין שיח ה'רחוב', כזה המותר לכל אדם אחר".