מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים

לכבוד ראש חודש כסליו הנה לכם מתכון מוצלח במיוחד של סופגניות ודונאטים, עם הסבר מקסים להכנה נכונה בכדי שהתוצאה הסופית תוציא לכם סופגניות אווריריות ומוצלחות

מתכון לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים

סופגניות ודונאטים צילום: דניאל שושן

מתכון לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים

המצרכים לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים:

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח ולערבב
  • 2 כפות שמרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות עראק או וודקה/ אני השתמשתי במשקה רום.
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות ח'פ מים חמימים.

לסופגניות:

  • ריבת תות למילוי
  • אבקת סוכר לפיזור

לדונאטים:

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות מים
  • 1 כף מרגרינה

לציפוי ריבת חלב:

  • 3 כפות ריבת חלב
  • 100 גרם שוקולד לבן

לציפוי לוטוס:

  • 3 כפות לוטוס
  • 100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים:

הכנת הבצק:

  1. הכניסו את כל המצרכים לקערה ועבדו לבצק אחיד
  2. התפיחו עד להכפלת הנפח.
  3. הורידו את האויר והתפיחו שנית

הכנת הסופגניות:

  1. על משטח מקומח מעט רדדו את כל הבצק לעובי סמ' בערך,( בערך לגובה פיתה. )
  2. קירצו עיגולים עם כוס רחבה והניחו כל אחד על קוביה של נייר אפיה גזור.
  3. כסו במגבת והתפיחו שוב.
  4. חממו סיר רחב עם 1 ליטר שמן כאשר השמן רותח, הנמיכו מעט את האש
  5. הכניסו את הסופגניות וטגנו משני הצדדים עד להזהבה.
  6. הוציאו על נייר אפיה, הזריקו ריבה ופזרו אבקת סוכר.

הכנת הדונאטים:

  1. על משטח מקומח מעט רדדו את כל הבצק לעובי סמ' בערך,( בערך לגובה פיתה. )
  2. קירצו עיגולים עם כוס רחבה והניחו כל אחד על קוביה של נייר אפיה גזור.
  3. עם צנתר קירצו את העיגול הפנימי, כסו במגבת והתפיחו שוב.
  4. חממו סיר רחב עם 1 ליטר שמן כאשר השמן רותח, הנמיכו מעט את האש
  5. הכניסו את הדונאטים וטגנו משני הצדדים עד להזהבה.
  6. הוציאו על נייר אפיה.

לעיטור הדונאטים:

לציפוי שוקולד: המיסו במיקרוגל- 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות מים, 1 כף מרגרינה, ערבבו היטב, הטבילו את הדונאטים מצד אחד וקשטו כרצונכם

לציפוי ריבת חלב: המיסו במיקרוגל- 3 כפות ריבת חלב עם 100 גרם שוקולד לבן ערבבו היטב, הטבילו את הדונאטים וקשטו כרצונכם

לציפוי לוטוס: המיסו במיקרוגל- 3 כפות לוטוס עם 100 גרם שוקולד לבן, ערבבו היטב, הטבילו את הדונאטים וקשטו כרצונכם

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: דניאל שושן – בעלת קונדיטוריה.

 

 צבע אדום

art