עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לקעריות לחם מקמח מלא במילוי מרק פטריות מוקרם פרווה
מוצ"ש ארוך ומתחשק לכם להשקיע בסעודה רביעית? זה הזמן להכין קעריות למרק מקוריות ומפתיעות, שיהיו אכילות ומשביעות והעיקר בריאות, עשויות מקמח מלא ובמילוי מרק פטריות מוקרם, פרווה וטעים במיוחד
קעריות לחם במילוי מרק פטריות מוקרם צילום: נועם זיגדון
מתכון לקעריות לחם מקמח מלא במילוי מרק פטריות מוקרם
המצרכים לקעריות לחם מקמח מלא במילוי מרק פטריות מוקרם:
לקעריות מקמח מלא: הכמות ל- 8 קעריות
(כוס מדידה חד פעמית קרה )
- 1 ק"ג קמח מלא 100%
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 כף משפר אפיה
- 4 כוסות מים פושרים
- 1/2 כוס שמן
למרק פטריות מוקרם:
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 שיני שום כתוש
- 1 קופסת פטריות חתוכות או סלסלה של פטריות טריות
- 100 גרם מחמאה
- 1/2 כוס יין לבן
- פלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1 קופסא קרם קוקוס (400 גרם)
אופן ההכנה לקעריות לחם מקמח מלא במילוי מרק פטריות מוקרם:
להכנת קעריות מקמח מלא:
- הכניסו את כל המצרכים לקערה ולושו לבצק אחיד וחלק והתפיחו.
- לאחר התפיחה הורידו אויר והתפיחו שוב, עשו זאת כמה פעמים עד שהבצק יכפיל את נפחו
- חלקו את הבצק ל- 8 כדורים והתפיחו שוב
- גלגלו את הכדורים שיהיו חלקים והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- בעזרת סכים חרצו חריצים בצורת איקס על הלחמנייה והניחו מעל עיגול קטן כך שיווצר לכם צורת לחמנייה ועיגול קטן מעליה (הכדור הקטן ייצור לכם לאחר האפייה את הידית של מכסה הקערית)
- הברישו בביצה טרופה ופזרו קמח על הלחמניות
- הכניסו לתנור שחומם מראש על-170° עד להשחמה
- חתכו את החלק העליון של הלחמנייה כך שיווצר לכם כמין מכסה של הקערית
- רוקנו את תוכן הלחמנייה בעזרת סכין וכף והשאירו סנטימטר מהצדדים.
- מתוכן הקערית הכינו קרוטונים למרק קריספיים: חיתכו לקוביות ותבלו בשמן זית, מלח, פטרוזליה קצוצה, זעתר ושום. ערבבו היטב והכניסו לתנור עד להשחמה.
להכנת מרק הפטריות פרווה:
- חממו מחבת עם המחמאה וטגנו את הבצל עד להשחמה נאה
- הוסיפו את הפטריות וטגנו 2 עד 3 דקות
- הוסיפו את קרם הקוקוס, השום, היין והתבלינים ובשלו 5 דקות
- בכוס ערבבו מים עם אבקת מרק והוסיפו למרק הפטריות, בשלו עוד כ 5 דקות נוספות.
- כבו את האש ומיזגו לתוך קעריות הלחם
- הגישו לסועדים ותקצרו מחמאות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון