מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בקלי קלות: מתכון לתפו"א ובטטה מבוקעים

תוספת מעניינת לסעודת השבת: תפוחי אדמה ובטטה מובקעים בתנור, בתיבול בזיליקום וזילוף שמן זית, הנותנים את הטעם והיופי לסעודה מושלמת

בקלי קלות: מתכון לתפו"א ובטטה מבוקעים

תפו"א ובטטה מבוקעים צילום: ניסי גולדרייך

מתכון לתפו"א ובטטה מבוקעים / מאת: ניסי גולדרייך

המצרכים לתפו"א ובטטה מבוקעים:

  • 5 תפו"א שלמים ומקולפים
  • 2 בטטות שלמות מקולפות
  • צרור בזיליקום קצוץ
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן ההכנה תפו"א ובטטה מבוקעים:

  1. בשלו את הירקות על האש עם חצי ליטר מים עד לריכוך מלא וסננו
  2. העבירו את תפוחי האדמה והבטטה לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. בעזרת כוס מעכו את הירקות לעובי 1 וחצי ס"מ
  4. תבלו בבזיליקום, מלח, פלפל שחור וזלפו מעל שמן זית
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ20 דקות עד להזהבה יפה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 צבע אדום

art