מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג סלומון בציפוי שקדים קלופים בתנור

לכבוד שבת קודש עם מתכון אהוב לדג סלמון, בתיבול מיוחד ובציפוי שקדים קלופים, הנותנים את הטעם הפציח בפה שיעשה לכם את סעודת השבת יוקרתית יותר

מתכון לדג סלומון בציפוי שקדים קלופים בתנור

דג סלומון בציפוי שקדים קלופים בתנור צילום: יגאל אמדדי

מתכון לדג סלומון בציפוי שקדים קלופים בתנור

המצרכים לדג סלומון בציפוי שקדים קלופים בתנור:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית שאטה
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט כוסברה יבשה
  • 1/2 כוס שקדים קלופים דפים

אופן ההכנה לדג סלומון בציפוי שקדים קלופים בתנור:

  1. ערבבו היטב את כל התבלינים עם השמן
  2. הניחו את הסלמון על תבנית ומרחו מעליו היטב את תערובת התבלינים מכל הכיוונים, הניחו במקרר לחצי שעה.
  3. פזרו מעל את השקדים הקלופים והכניסו לתנור שחומם מראש על 230 מעלות למשך 26 דקות
  4. מומלץ לאחר כרבע שעה להוציא את התבנית ובעדינות לשפוך את השמן שהצטבר ולהחזיר לתנור לעשר דקות נוספות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי

 

 

 צבע אדום

art