-סמ״ר איתי פוגל הי"ד בן 22, מיקיר, היה מפקד טנק בגדוד 46, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401), ונפל בקרב בדרום רצועת עזה.
מתכון לקדירת אסאדו ביין ושורשים בטעם מיוחד
למנה העיקרית לכבוד שבת מביאים לכם מתכון מוצלח ומלא בכל טוב של אסאדו צרוב בשמן זית עם ירקות עסיסיים, יין ודבש המוסיפים את הטעם המיוחד לקדירה
אסאדו ביין ושורשים צילום: ניסי גולדרייך
מתכון לקדירת אסאדו ביין ושורשים / מאת: ניסי גולדרייך
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 5 שעות.
המצרכים לקדירת אסאדו ביין ושורשים:
- 1.5 ק"ג אסאדו ללא עצם
- 3 בצלים פרוסים לרבעים
- 2 גזרים חתוכים
- 1 שורש סלרי
- 1 גבעול סלרי
- 5 שיני שום
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות יין קברנה
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה לקדירת אסאדו ביין ושורשים:
- חממו סיר סוטאז' עם מעט שמן וצרבו את הבשר היטב מכל הכיוונים לסגירה מלאה
- שיפכו על הבשר את היין והוסיפו את הירקות
- תבלו בדבש, מלח ופלפל שחור והוסיפו מים רותחים, בשלו 5 שעות על אש נמוכה.
- לאחר 4 שעות של בישול, בדקו שלא חסר נוזלים, במידה וחסר, הוסיפו עוד כוס מים רותחים
בהצלחה רבה ובתאבון