מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כך תכינו רוגלך טעים ומקורי חום לבן דו שכבתי

רוגלך מרשימים ומיוחדים, קלים להכנה ומתאימים לכל אירוע חגיגי, הם טעימים ומקוריים עם שני צבעים מנוגדים של חום ולבן הנותנים מראה יוקרתי במיוחד שתמיד ישאיר לכם טעם של עוד

כך תכינו רוגלך טעים ומקורי חום לבן דו שכבתי

רוגלך טעים ומקורי חום לבן דו שכבתי צילום: ערן שרגא

מתכון לרוגלך טעים ומקורי חום לבן דו שכבתי

המצרכים לרוגלך טעים ומקורי חום לבן דו שכבתי:

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח = 4.5 כוסות חד פעמי שתיה קרה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח - לא גדושה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל - ניתן להמיר בפקק תמצית וניל ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר לבן.
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • לגבי המים - שימו לב היטב היטב- התחילו עם כוס מים והוסיפו עוד חצי כוס לפי הצורך.

לשכבת הבצק החום:

  • 3 כפות גדושות מאוד של קקאו משובח
  • 1 כוס סוכר חד פעמית גדושה
  • 1 כפית גדושה נס קפה
  • 1/3 כוס שמן

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה לרוגלך טעים ומקורי חום לבן דו שכבתי:

  1. בקערה ערבבו את כל החומרים לבצק במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק מאוד מאוד רך וקצת דביק (ככל שהבצק יותר רך, גם המאפה יותר רך ואוורירי. )
  2. כסו והתפיחו כ 40 דקות עד להכפלת הנפח.

אופן ההכנה לבצק החום:

  1. ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת שוקולד
  2. את הבצק חלקו ל2 חלקים שווים. חצי מהבצק ערבבו עם תערובת השוקולד

הכנת הרוגלך:

  1. רדדו בעזרת מערוך עיגול מהבצק הלבן ולידו עיגול מהבצק החום
  2. הניחו את העיגול החום מעל הלבן חיתכו ל8 משולשים גלגלו מהצד הרחב לכיוון פנים העיגול כך שייוצר לכם צורת רוגלך בשני צבעים. ניתן להפוך את העיגולים וליצור רוגלך הפוכים כאשר הצד החום למטה ומעליו הבצק הלבן.
  3. הוראות ההכנה ליצירת רוגלך ב2 צבעים. קרדיט: ערן שרגא 
  4. הניחו את הרוגלך על תבנית מרופדת בנייר אפיה
  5. התפיחו במשך חצי שעה, הברישו בביצה טרופה, הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ 20 דקות, עד להזהבה
  6. אל תתנו להם להתייבש בתנור.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר קטן בשלו על אש נמוכה כוס סוכר ו2.5 כוסות מים, להוסיף חצי לימון סחוט, ובשלו עד להסמכה של הסירופ. שלא יהיה דליל מדי וגם לא מדי סמיך. (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה)
  2. את הסירופ יש למרוח על הרוגלך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור לאחר האפיה. חייב לזגג אותם כשהם חמים חמים. לעומת זאת הסירופ לא חייב להיות רותח.
  3. אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים, אז לכבות את האש וכמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.

בהצלחה רבה

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art