מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שכבות של מתיקות - טורט, קצפת ושוקולד

עוגת שכבות מרשימה ומיוחדת, פשוטה להכנה המתאימה לכל שמחה, היא מצויינת בהקפאה כך שתוכלו להכין מתי שתחפצו ולשמור אותה במקפיא עד לזמן בו תרצו לכבד איתה את האורחים שלכם

מתכון לעוגת שכבות של מתיקות - טורט, קצפת ושוקולד

עוגת שכבות של מתיקות - טורט, קצפת ושוקולד צילום: אילנית פזואלו

מתכון לעוגת שכבות של מתיקות - טורט, קצפת ושוקולד

המצרכים לעוגה:

לשכבה הראשונה - עוגת טורט לבנה

  • 5 ביצים
  • 1.5 כוס סוכר
  • 1 ורבע כוס קמח
  • 1 אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות מים

לשכבה השניה - טורט שוקולד:

  • 5 ביצים
  • 1.5 כוס סוכר
  • 1 ורבע כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות קוקוס
  • 1 כף נס קפה
  • 6 כפות שמן
  • 5 כפות מים
  • 1 אפיה
  • 1 סוכר וניל

לסירופ שוקולד להרטבת העוגות:

  • 3 כפות גדושות שוקולד למריחה(מה שיש בבית, הכי פשוט)
  • 2 כפות גדושות שוקולית
  • 1 כוס מים רותחים

להכנת הקצפת:

  • 2 קופסאות וחציקצפת ריצ'
  • 2.5 חבילות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כוסות מים

לשכבה האחרונה גנאש שוקולד:

  • 250 גרם שוקולד מריר או צמקאו
  • 1.5 כוס קצפת ריצ'

אופן ההכנה לעוגת שכבות של מתיקות - טורט, קצפת ושוקולד:

לשכבה הראשונה:

  1. הקציפו את הביצים כשהן שלימות, עם הסוכר במשך 7 דקות עד לקבלת קצף יציב
  2. הנמיכו את המהירות והוסיפו את שאר המרכיבים, המשיכו לערבל בעדינות
  3. שפכו את הבלילה לתבנית תנור גדולה (של תנור סטנדרטי) מרופדת בנייר אפייה.
  4. והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ20 דקות. וצננו

לשכבה השניה:

  1. הקציפו את הביצים כשהן שלימות, עם הסוכר במשך 7 דקות עד לקבלת קצף יציב
  2. הנמיכו את המהירות והוסיפו את שאר המרכיבים, המשיכו לערבל בעדינות
  3. שפכו את הבלילה לתבנית תנור גדולה (של תנור סטנדרטי) מרופדת בנייר אפייה.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ20 דקות. וצננו

לסירופ השוקולד:

  1. ערבבו הכל יחד עד לקבלת סירופ נוזלי

הכנת הקצפת:

  1. הכניסו הכל לקערה והקציפו עד לקבלת קצף יציב.

לשכבה האחרונה – גנאש שוקולד:

  1. המיסו בסיר על אש נמוכה, תוך כדי בחישה, עד להמסה מלאה ולקבלת מרקם אחיד וחלק

אופן הרכבת העוגה:

  1. הפכו את עוגת השוקולד לתבנית גדולה, הברישו את כל העוגה בעזרת מברשת עם מחצית כמות הסירופ
  2. מרחו מעליה שכבה של מחצית מהקצפת,
  3. הניחו בזהירות מעל הקצפת את העוגה הלבנה (לכוון בעזרת נייר )
  4. הברישו את מחצית סירופ השוקולד הנוספת מעל העוגה הלבנה, ומעליה מרחו את יתרת הקצפת באופן אחיד.
  5. שטחו את הקצפת והחליקו אותה היטב.
  6. הכניסו להקפאה למשך שעה להתייצבות.
  7. זגגו את הגנאש, (למרוח במהירות הגנאש מתקשה כיוון שהעוגה קרה)
  8. (אפשר לקשט בבראס, קוקוס מקורמל וכו למי שאוהב)
  9. חתכו את העוגה לאחר הקפאה של לפחות 4 שעות
  10. העוגה טובה בהקפאה ומתאימה מאוד לשמחות או לאירוע חגיגי.

בהצלחה רבה

המתכון מאת: אילנית פזואלו

 

 צבע אדום

art