דפנה ליאל: עו"ד אוהד שלם המייצג את הממשלה הגיש בדקות אלו את תשובת שר העבודה יואב בן צור לבג"צ בנושא המעונות יום. פשרת בג"צ - שר העבודה יואב בן צור יפרסם את מבחני תמיכה לגבי כלל האוכלוסיה וזאת בתוך חודש ימים. תקבע תקופת מעבר נוספת בת 3 חודשים לפעוטות להורים אברכים חייבי גיוס.
מתכון למקלובה עולמית – אורז עם ירקות אפויים בתנור
מחפשים מתכון למקלובה טעימה במיוחד ומושקעת. המתכון הזה מוצלח ומלא בכל טוב עם הירקות האפויים בשילוב חזה העוף או פרגיות ובתוספת האורז המעמיד את המקלובה לעוגה מרשימה ויוקרתית. תעשה לכם צהרים מהחלומות
מקלובה עולמית – אורז עם ירקות אפויים בתנור צילום: הדסה ברוכים
מתכון למקלובה עולמית – אורז עם ירקות אפויים בתנור
המצרכים למקלובה עולמית – אורז עם ירקות אפויים בתנור:
- אורז לפי הכמות הרצויה
- מלח
- 1 חציל
- 2 תפוחי אדמה
- גזר
- כרובית
- חומוס מבושל
- שום
- בצל
- שמן זית
- פלפל שחור
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- מעט שמן לטיגון
- חזה עוף חתוך לקוביות או פרגיות
אופן ההכנה למקלובה עולמית – אורז עם ירקות אפויים בתנור:
- השרו את האורז במים למשך 30 דקות
- את הירקות קילפו שטפו היטב ופרסו לפרוסות.
- את החומוס השרו במים לילה לפני או השתמשו בקופסת שימורים
- הכניסו את הירקות הפרוסים והחומוס עם שמן זית, מלח, פלפל שחור, לתבנית אפיה והכניסו לתנור על חום 200 מעלות עד להזהבה יפה.
- חממו מחבת עם מעט וטגנו את 2 הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
- הוסיפו את העופות לבצל הזהוב וצרבו היטב עם מכסה סגור כ- 7 דקות מכל צד, הוסיפו מים וטיבול ובשלו כחצי שעה, הוציאו את העופות. ושמרו את הנוזלים והבצל שנשאר בצד.
הרכבת המקלובה:
- גזרו נייר אפיה בצורת עיגול בגודל תחתית סיר היציקה או כל סיר שניתן להכניס לתנור, שמנו היטב מכל הצדדים של הסיר בכדי שהעוגה תישלף בקלות.
- הניחו בתחתית פרוסות חציל / תפוחי אדמה / פרוסות גזרים.
- מעל הוסיפו את שאר הירקות בקומות ואז את קוביות חזה העוף או הפרגיות
- הוסיפו את האורז מעל הירקות ומעליו שפכו את מי העוף שהנחתם בצד, שפכו עד לגובה של סנטימטר מעל לאורז [אם אין מספיק ציר (מים בהם התבשל העוף) אפשר להוסיף מים רגילים]
- בשלו על הגז בלהבה גבוהה בכדי שיקבל מכת חום והכניסו לתנור על חום 170 מעלות למשך שעה.
- ניתן לבשל גם על האש במשך 45 דקות על להבה נמוכה, אך בתנור יוצא טעים יותר.
- קחו צלחת והניחו מעל הסיר, הפכו בזהירות והעוגה שלכם מוכנה.
בהצלחה ובתאבון
המתכון מאת: הדסה ברוכים