מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 27°c
אשדוד 19°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 27°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטשולנט / חמין בטעם משובח להפליא

לאוהדי הטשולנט או החמין, המתכון הזה בדיוק עבורכם, עם השעועית האדומה והלבנה בתוספת גרגירי החומוס הטריים ותפוחי האדמה המתגלגלים אל תוך קוביות הבטטה, בשילוב התיבול המנצח - יוציא לכם את הטשולנט המושלם ביותר

מתכון לטשולנט / חמין בטעם משובח להפליא

טשולנט / חמין צילום: יגאל אמדדי

מתכון לטשולנט / חמין בטעם משובח להפליא

המצרכים לטשולנט / חמין בטעם משובח להפליא:

  • 1 ק"ג בשר מספר 5 חתוך לפרוסות
  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1 כוס שעועית לבנה גדולה
  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • כ5 תפו״א בינוניים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לריבועים
  • 1 בצל קצוץ (לא חובה)
  • 1/2 כוס חיטה או גריסים לאחר שטיפה

לתיבול:

  • 3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות גדושות מרק עוף
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 כפות סוכר חום

אופן הכנה לטשולנט / חמין בטעם משובח להפליא:

  1. חממו סיר עם מעט שמן, טגנו את הבצל עד להזהבה והוסיפו את הבשר ערבבו היטב והוסיפו את תפו״א, הבטטה והקטניות. ערבבו היטב וכסו במים, הביאו לרתיחה, הוסיפו את התבלינים, החיטה והסילאן. וערבבו היטב.
  2. הכניסו לשקיות קוקי 1: כוס חיטה, 1 כוס מים חמים, 1/4 כוס שמן, מלח, פלפל שחור, כמון. (לאוהבי הצבע הצהוב הוסיפו כורכום) חתיכות כרעיים כמספר הסועדים לאחר ניקוי העור. סיגרו בשקית ע״י קשירה ערבבו היטב וחוררו כשלוש חורים ע״י קיסם והטמינו בחמין
  3. הכניסו לשקית קוקי 2: כוס אורז, כ200 גר' בשר חתוך לקוביות קטנות, צרור קטן של שמיר וכוסברה קצוצים דק דק, 1 כוס מים, 1/4 כוס שמן, מלח, פלפל שחור, כמון ואגוז מוסקט. סיגרו בשקית ע״י קשירה ערבבו היטב וחוררו כשלוש חורים ע״י קיסם והטמינו בחמין
  4. לאחר הרתחת כל התבשיל הנמיכו את האש והשאירו לבישול עד לפני כניסת השבת. העבירו לפלטה וכסו את הסיר עד לשבת בבוקר.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art