ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מתכון לבחש משודרג - אורז בוכרי עם בשר כבש, כוסברה ובצל ירוק
על המעדן הזה אל תוותרו, עם קצת מאמץ וסעודת השבת שלכם תיראה אחרת, המאכל הבוכרי באופן המשודרג עם אורז, בשר כבש, כוסברה, בצל ירוק ובתוספת קורקבנים שיתנו לכם טעם נפלא ומקוריות מיוחדת
בחש משודרג צילום: יגאל אמדדי
מתכון לבחש משודרג - אורז בוכרי עם בשר כבש, כוסברה ובצל ירוק:
המצרכים לבחש משודרג:
- 1/2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות קטנות (אפשר להשתמש גם בבשר בקר, בשר עוף או כבדי עוף מטוגנים)
- 200 גר' קורקבנים מבושלים חתוכים לקוביות
- 200 גרם שומן כבש קצוץ
- 3 חב' גדולות של כוסברה קצוצה
- 1/2 חבילת בצל ירוק קצוץ
- 1 חבילה שמיר טרי
- 1/2 ק"ג אורז עגול שטוף
- 3 כוסות מים
- 1 כף מלח או 2 כפות אבקת מרק
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית בהרט
- לשדרוג כפית סומק
אופן ההכנה לבחש משודרג:
- הכניסו לקערה את כל המרכיבים וערבבו היטב. העבירו את התערובת לשקית צלייה.
- קשרו את השקית, והכניסו אותה לתוך שקית בד וקשרו גם אותה היטב.
- הכניסו את השקית לסיר והוסיפו מים בטמפרטורת החדר עד לכיסוי, הביאו לרתיחה ובשלו 3 שעות ברתיחה עדינה. ללא מכסה.
- אם צריך, הוסיפו מדי פעם לסיר עוד מים.
- פתחו את השקית והוציאו את תוכנה לקערת הגשה.
- אפשרי לבשל את הבחש בתוך שקית מבד בלבד, ללא שקית הצלייה – כפי שנהגו לעשות בבוכרה. במקרה שכזה, הוסיפו לתערובת עוד קצת שומן.
בהצלחה רבה
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי