מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 15°c
בני ברק 28°c
אשדוד 19°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 15°c
בני ברק 28°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשישברק גבינות על קרם שורשים וארטישוק ירושלמי עם ירקות

מתכון למנת שישקברק קצת אחרת. המנה מחברת טכניקות מהמטבח הערבי והמטבח האיטלקי. מנת שישברק מבצק רבוך, הנעשה ע"פ המסורת, במילוי גבינות רכות ומוגש על קרם שורשים וירוקות ירוקים קראנצ'ים. המרקם הקטיפתי הייחודי של המנה עם הטוויסט של הירקות הירוקים יוצר חוויה קולינרית עוצמתית.

מתכון לשישברק גבינות על קרם שורשים וארטישוק ירושלמי עם ירקות

שישברק גבינות על קרם שורשים וארטישוק ירושלמי עם ירקות צילום: יהושע פראג

מתכון לשישברק גבינות על קרם שורשים וארטישוק ירושלמי עם ירקות

המצרכים לשישברק גבינות על קרם שורשים וארטישוק ירושלמי עם ירקות:

המצרכים לבצק:

  • 500 גר' קמח
  • כפית מלח
  • 30 גר' שמן זית
  • ביצה
  • 260 גר' מים

המצרכים למילוי:

  • 250 גר' גבינת ריקוטה
  • 250 גר' גבינת מסקרפונה
  • 100 גר' גבינת פרמזן טחון
  • 5 גר' מלח

המצרכים לקרם שורשים וארטישוק ירושלמי:

  • 1 יח' כרישה (רק החלק הלבן) חתוך דק
  • 1 יח' שורש פטרוזליה נקי חתוך לקוביות
  • 1 יח' שורש סלרי נקי חתוך לקוביות
  • 6 יח' ארטישוק ירושלמי נקי חתוך לקוביות
  • 5 כפות שמן זית
  • 8 גר' מלח
  • 1/2 ליטר חלב
  • ירקות ירוקים לפי העונה

אופן הכנה לשישברק גבינות על קרם שורשים וארטישוק ירושלמי עם ירקות:

הכנת הבצק:

  1. הביאו לרתיחה מים עם שמן זית והוסיפו חצי מכמות הקמח והמלח, ערבבו עד לקבלת בצק אחיד. השאירו על אש נמוכה במשך 5 דקות.
  2. קררו את הבצק, והעבירו אותו למיקסר עם וו לישה.
  3. הוסיפו את יתרת הקמח והוסיפו ביצה, ערבלו היטב במיקסר עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של לפחות שעה וחצי.

הכנת המילוי:

  1. בקערה ערבבו את הגבינות, תבלו במלח והעבירו לשקית זילוף.

הכנת קרם שורשים:

  1. בסיר עם שמן זית אדו את הכרישה. הוסיפו שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וארטישוק ירושלמי. צקו את החלב ובשלו כחצי שעה או עד לריכוך מלא של הירקות. תבלו במלח. והעבירו למעבד מזון טחנו את המרק היטב עד לקבלת מרקם חלק.

הרכבת המנה:

  1. רדדו את בצק במכונת פסטה ביתית לעובי דק. קרצו עיגולים וזלפו את המילוי. קפלו לטורטליני.
  2. קרדיט: יהושע פראג
  3. בשלו את הטורטליני בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים וסננו.
  4. בשלו את הירקות הירוקים בסיר עם מי מלח 2-3 דקות.

אופן ההגשה:

  1. הגישו על צלחת יוקרתית את הטורטליני החמים ומעל את קרם השורשים וארטישוק ירושלמי. הוסיפו את הירקות הירוקים וזלפו למעלה שמן זית איכותי.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שף יהושע פראג - שף פרטי ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art