יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
מתכון ללחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד
כשמדובר על פרוסת לחם פשוטה שקונים בסופר, לא תמיד הילדים מתלהבים, והפרוסה נשארת בתיק עד הצהריים. עם המתכון ללחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד הילדים לא יפסיקו לאכול וכך גם אתם, אם רק מרחו עליו חמאה רכה והמעדן יהיה מושלם
לחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד צילום: חני פיין
מתכון ללחם לבן צרפתי חלבי מפנק ורך במיוחד
המצרכים ללחם לבן צרפתי חלבי מפנק ורך במיוחד:
- 680 גר' קמח + כף גלוטן
- 30 גר' סוכר
- 9 גר' שמרים
- 410 מ"ל חלב
- 120 גר' חמאה רכה
- 15 גר' מלח
- מעט חמאה לשימון התבנית והקערה
(כדאי לעבוד עם משקל בכדי שיצא לכם לחם מושלם ומוצלח)
אופן ההכנה ללחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד:
- בקערת המיקסר הכניסו קמח, סוכר, גלוטן ושמרים. ערבלו מעט והוסיפו את החלב, המשיכו לערבל במהירות בינונית.
- לאחר 2 דקות הוסיפו חצי מכמות החמאה והמשיכו את פעולת המיקסר עוד כדקה והוסיפו את יתר החמאה והמלח. ערבלו עוד כ5 דקות. עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.
- העבירו לקערה משומנת במעט חמאה, לצורך התפחה במשך שעה וחצי. (אפשרי להתפיח לילה במקרר)
- לאחר ההתפחה עצבו צורת לחם מהבצק, והניחו על תבנית משומנת בחמאה. התפיחו פעם שניה במשך שעה וחצי.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ40 דקות עד להזהבה יפה.
- צננו את הלחם ופרסו לפרוסות. מרחו מעט חמאה ותתענגו על הטעם.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: חני פיין קונדיטורית
הערת המערכת: גולש יקר האיר את עינינו שע"פ השו"ע אסור לאכול לחם חלבי במידה ואין היכר שהוא חלבי ולכן יש לחתוך את הלחם בצורה שונה או לפזר גבינה צהובה כדי למנוע מכשול.