גורם בכיר במערכת אכיפת החוק ל׳כאן 11׳: ״יש קושי ראייתי להוכיח כי לפלדשטיין הייתה כוונה לפגוע בביטחון המדינה״.
טעים ומעורר תיאבון: מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים
ארוחה חלבית ומשביעה לא פחות, עם תפוחי אדמה מוקרמים במתכון המוצלח ביותר, של תפוחי אדמה חתוכים למניפה ומלאים בכל טוב, עם רוטב שמנת הפטריות המוסיף ונותן את השלמות
תפו''א מוקרם צילום: יגאל אמדדי
מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים
המצרכים לתפוחי אדמה מוקרמים:
- 4 תפו"א
- 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- שמן זית
- מלח
- פרוסות שום.
לרוטב 1:
- גבינה צהובה
- 30 גר' חמאה מומסת
- 3 שיני שום כתוש
- 2 כפות שמן זית
- בזיליקום
- שמיר
- בצל ירוק
- פלפל שחור גרוס
- מלח
לרוטב הפטריות:
- 20 ג חמאה
- 1/2 קופסת פטריות טריות קצוצות
- 3 כפות יין לבן
- 1/2 קופסא שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לתפוחי אדמה מוקרמים:
- הכניסו לסיר עם מים את תפוחי האדמה הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. בשלו אותם יחד עם הקליפה במשך כחצי שעה עד לריכוך חלקי.
- חיתכו פסים לרוחב תפו"א אך אל תחתכו עד הסוף כך שייוצר לכם צורת מניפה.
- בתבנית הניחו את קוביות העגבניות, שמן זית, מלח ופרוסות שום ומעליהם הניחו את תפו"א
הכנת הרוטב 1:
- המיסו את החמאה והוסיפו את שאר המרכיבים, ערבבו היטב והוציאו מהאש.
- מרחו את הרוטב מעל תפו"א
הכנת רוטב הפטריות:
- חממו מחבת עם חמאה וטגנו את הפטריות עד להשחמה ועד לאידוי הנוזלים.
- הוסיפו יין לבן והביאו לרתיחה עד להצטמצמות הנוזלים, הוסיפו את השמנת המתוקה והתיבול
- בשלו כ2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- שפכו את הרוטב על תפוחי האדמה.
- כסו את התבנית והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 למשך כחצי שעה עד 45 דקות 200
- פתחו את התנור לעוד 7 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי