מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ארוחת צהריים מגוונת: מתכון לחזה עוף ממולא בציפוי קריספי לצד מג'דרה עסיסית

מגוונים בארוחת צהרים, והיום עם חזה עוף ממולא בפירה עם ציפוי קריספי ומעורר תיאבון לצד מג'דרה במתכון מוצלח, אם תרצו לשדרג את המנה, תוכלו להוסיף לה סלט עסיסי והארוחה תהיה מושלמת

ארוחת צהריים מגוונת: מתכון לחזה עוף ממולא בציפוי קריספי לצד מג'דרה עסיסית

חזה עוף ממולא בציפוי קריספי לצד מג'דרה עסיסית צילום: אביגיל לוי יצחק

מתכון לחזה עוף ממולא בציפוי קריספי לצד מג'דרה עסיסית

המצרכים לחזה עוף ממולא בציפוי קריספי לצד מג'דרה עסיסית:

המצרכים לחזה הממולא:

  • חזה עוף פרוס דק
  • 3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק עוף
  • כורכום
  • שמן
  • בצל קצוץ

לציפוי:

  • ביצה
  • רוטב צ'ילי
  • פירורי לחם
  • שומשום
  • קצח

המצרכים למג'דרה:

  • 1 כוס אורז
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • בצל קצוץ
  • שמן

אופן ההכנה לחזה עוף ממולא בציפוי קריספי לצד מג'דרה עסיסית:

הכנת חזה עוף ממולא:

הכנת הפירה:

  1. הכניסו את תפוחי האדמה לסיר עם מים חמים, הניחו על להבה גבוהה והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כ3/4 שעה עד לריכוך מלא, שפכו 3/4 מהמים שבסיר והוסיפו את התבלינים ומעט שמן ורסקו לפירה חלק.
  2. במחבת נפרדת חממו מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה.
  3. ערבבו את הבצל עם הפירה היטב.

הכנת חזה העוף:

  1. את חזה העוף הכינו לצורות של שניצלים הניחו כף מהפירה המוכן וגלגלו את חזה העוף.
  2. טרפו את הביצה והוסיפו את רוטב הצ'ילי וערבבו היטב.
  3. הטבילו את חזה העוף המגולגל בביצה עם הצ'ילי ולאח"מ בפירורי הלחם המעורבבים יחד עם הקצח והשומשום.
  4. חממו מחבט עם שמן וטגנו את חזה העוף על הצד של התפר, לאחר שמזהיב הפכו לטיגון הצד השני.
  5. הוציאו על נייר סופג.

אופן ההכנה למג'דרה:

  1. את העדשים יש להשרות חצי שעה במים רותחים
  2. טגנו את האורז, סננו את העדשים מהמים והוסיפו לאורז, (את המים של העדשים שמרו בצד)
  3. הוסיפו את התבלינים ערבבו היטב והוסיפו 2 כוסות מים חמים מהמים של העדשים. הביאו לרתיחה, ערבבו מעט, והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו 20 דקות.
  4. טגנו את הבצל ולאחר שהאורז עם העדשים מוכן הוסיפו את הבצל המטוגן לאורז וערבבו היטב.
  5. הגישו לצד סלט חי עסיסי ולצד חזה העוף הממולא.

בהצלחה רבה בתאבון

טיפ: בזמן טיגון הבצל לפירה טגנו כמות כפולה, גם לפירה וגם למג'דרה.

המתכון מאת: אביגיל לוי יצחק

 

 צבע אדום

art