מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 17°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ממכר בטירוף: לחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין

מחפשים מתכון מוצלח ביותר למאכל ממכר? לחמעג'ון - מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין של שילוב קמצוץ הקינמון והסוכר הנותנים מעט מתיקות לטעם מושלם ובתוספת שומן כבש המביא את הרכות לתערובת הבשר

ממכר בטירוף: לחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין

לחמעג'ון - לחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין צילום: הודיה עזרא

לחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין

המצרכים ללחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין:

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 240 מל' מים חמימים
  • ביצה טרופה

למילוי הבשר:

  • 400 גר' בשר בקר
  • 100 גר' שומן כבש
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/3 כפית סוכר
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/3 כפית שאטה טחון
  • קורט קינמון
  • 1 כף אבקת מרק
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

הוראות הכנה ללחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין:

הכנת מילוי הבשר:

  1. חממו מחבת על האש עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את השום לקראת סוף הטיגון.
  2. הוסיפו את הבשר והתבלינים והמשיכו לטגן עוד כ 10 דק

הכנת הבצק:

  1. הכניסו את כל המצרכים למיקסר ועבדו לבצק חלק וגמיש, התפיחו במשך כשעה וחצי.
  2. רדדו לעלה עגול ועבה וקרצו עיגולים בקוטר 8 סמ', התפיחו שוב 20 דק'
  3. הברישו עם ביצה מסביב ופזרו בנדיבות שומשום / קצח, הניחו כפית ממילוי הבשר במרכז והתפיחו שוב כ 10 דק'   
  4. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דק' בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: הודיה עזרא

 

 צבע אדום

art