מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המתכון הבוכרי: אושפלו בשר, האהוב על כולם

רוב האנשים אוהבים את המאכלים הבוכרים הנפלאים מלאי הבשר והעסיסיים, המתכון הנפלא של האושפלו אין אחד שלא ירצה להכין |כאן אנו מביאים לכם את המתכון המקורי

המתכון הבוכרי: אושפלו בשר, האהוב על כולם

אושפלו צילום: יגאל אמדדי

אושפלו

המרכיבים:

בשר בקר מס' 8 או לחילופין חזה עוף פרוס

4 בצלים חתוכים גס

3 כוסות אורז שטוף טוב טוב

1 וחצי כוסות גרגרי חומוס (אפשר קפוא)

5-6 תפוחי אדמה קטנים קלופים

4 גזרים פרוסים לרצועות

1 כוס צימוקים שחורים

2 כפות מלח

כף אבקת מרק עוף

כף כמון

כפית כורכום

(לאוהבי החריף 1 פלפל ירוק חריף חתוך גס)

אופן ההכנה:

חממו בסיר שמן בנדיבות וטגנו את הבצל עד להשחמה

חיתכו את הבשר לקוביות/חתיכות גדולות והוסיפו לבצל המטוגן

ערבבו היטב את הבשר עד שנצרב מכל הכיוונים, כסו את הסיר והשאירו לבישול על להבה נמוכה למשך חצי שעה.

בסיר נפרד הניחו פרוסות תפוחי אדמה בבסיס והדליקו את האש על להבה נמוכה

שפכו עליהם את הבשר עם הבצל המטוגן. ופזרו את התבלינים.

הניחו על הבשר לפי הסדר, שכבות של שאר המרכיבים: האורז, מעליו תפוחי האדמה, מעליו החומוס ומעליו הגזר.

שפכו בעדינות מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מעל הגזר והביאו לרתיחה. לאח"מ הנמיכו את האש ובשלו בסיר מכוסה למשך שעה

לאחר שהמים נספגו הוסיפו מלמעלה את הצימוקים.

לאחר שמוכן, הופכים את הסיר לתבנית או לקערה מתאימה, מפרידים את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים קלות את כל התערובת.

לגרסת אשפולו עוף, החליפו את הבשר בכרעיים

בהצלחה

המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art