עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
המתכון המוצלח לצלי בשר: פרוסות בקר ברוטב יין אדום ורוזמרין
צלי בקר במתכון של אלופים עם רוטב של יין אדום, גבעולי סלרי טרי, שום, פלפל אנגלי, גזר, ענפי רוזמרין ובתוספת תבלינים המשפרים את הטעם המוצלח לבקר עסיסי ומושקע, הגישו אותו פרוס דק ולצד פירה או אורז חם, והארוחה תהיה מכובדת במיוחד
נתח בשר ברוטב צילום: דודי שוטלנד
פרוסות בקר ברוטב יין אדום ורוזמרין
רכיבים
כ1 ק"ג נתח בשר מספר 4,5 או 6
2 כפות חרדל דיז'ון (אם אין, אפשר רגיל)
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
3 בצלים בינוניים
2 גזרים פרוסים לרצועות
חבילת גבעולי סלרי טרי קצוץ דק
כ10 שיני שום
יין אדום
שני ענפי רוזמרין
3 כפות רסק עגבניות
2 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
צפו את נתח הבשר מכל הכיוונים בחרדל ופזרו בנדיבות מלח ופלפל שחור גרוס.
חממו היטב סיר עם מעט שמן. וצלו את נתח הבשר כ2 דקות מכל צד.
הוציאו מהסיר והניחו בצד (לא לשטוף אותו.)
חיתכו את הבצל לקוביות בינוניות, וטגנו בסיר בו צליתם את הבשר, עד להשחמה יפה.
הוסיפו לסיר את הגזר והסלרי יחד עם שיני השום. וטגנו הכל כ2 דקות.
הוסיפו רסק עגבניות וערבבו במשך דקה נוספת.
שיפכו לסיר כוס יין אדום, והביאו לרתיחה השאירו על מצב רתיחה כ2 דקות. (היין מסייע גם להמסת המשקעים שנותרו מצליית הבשר וכך הרוטב יספוג טעמים)
הוסיפו את נתח הבשר לסיר (בשלב זה ניתן להעביר את הסיר ותכולתו לאפיה בתנור עם הסיר או בתבנית רחבה וגבוהה ,מכוסה היטב)
כסו בנוזל (עדיף ציר -מים שהתבשל בהם בשר/ ירקות, ואם אין אפשרי מים רגילים) עד לשלושת רבעי גובה מהנתח. מעל הנתח הניחו את שני ענפי הרוזמרין. והניחו ברוטב את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
בשלו על אש נמוכה במשך כ4 שעות, או בתנור על 140 מעלות.
הוציאו מהרוטב את נתח הבשר, והכניסו למקרר למשך לילה שלם, (לאחר לילה שהבשר התקרר ניתן לפרוס בקלות רבה) פרסו את הבשר לפרוסות דקות.
חממו את הרוטב, סננו היטב והגישו חם את פרוסות הבקר לצד פירה או אורז ומעליהם שפכו מהרוטב המסונן.
המתכון מאת: דודי שוטלנד