עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
מלווה מלכה עם לחמניות שום מוצלחות במיוחד
ללחמניות שום במתכון מוצלח במיוחד, מרוב שהן טעימות וקלות תוכלו להכין אותן מספר פעמים בשבוע, עם הרכות המיוחדת של הלחמניות הללו, הכל ייחטף מהתבנית, עוד טרם ההגשה
לחמניות שום צילום: חני מכל הלב
לחמניות שום / מאת: חני מכל הלב
מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח / ניתן גם להכין עם קמח 80% או קמח כוסמין לבן .
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
רבע כוס שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
לתערובת השום:
5 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית אורגנו
כפית שום גבישי
לקצוץ מעט פטרוזיליה וכוסברה
אופן ההכנה:
הבצק:
בקערת מיקסר הכניסו את הקמח, השמרים והסוכר וערבבו, הוסיפו את המים בהדרגה ולושו 2 דקות, הוסיפו כף מלח. ולושו עוד 2 דקות, הוסיפו את השמן. ולושו עוד כ5 דקות. עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
שמנו מעט קערה, סגרו עם ניילון נצמד וכסו במגבת. הניחו לתפיחה של כשעה עד שהבצק מכפיל את הנפח.
התערובת:
ערבבו את כל המצרכים בקערה לתערובת אחידה.
הכנת הלחמניות:
לאחר שהבצק תופח לושו אותו שוב להורדת האוויר, ונצרו כ22 עיגולי בצק.
שטחו כדור בצק ומרחו מעט מהתערובת בתוך הבצק, צרו כדור תוך כדי שימון עם התערובת.
הניחו להתפחה של כ20 דקות והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה עד 40 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
מיד כשיוצא מהתנור מרחו שוב עם מברשת מתערובת השום.
בהצלחה רבה ובתאבון.