אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
הכנה קלה ופשוטה: בשר ופטריות ברוטב יין אדום
תבשיל נפלא לצלי כתף עם פטריות, ברוטב יין אדום, המתאים כמנה עיקרית לסעודת שבת או כל ארוחה בשרית חגיגית, למרות בישולו הארוך הוא מתכון קל להכנה ובאופן הפשוט ביותר
בשר ופטריות ברוטב יין אדום צילום: אפרת סיאצ'י
בשר ופטריות ברוטב יין אדום
המצרכים:
1 ק"ג צלי כתף חתוך לקוביות
8 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות גס
כוס יין אדום יבש
3 כוסות מי בשר (הכוונה למים שהתבשל בהם הבשר)
כף רסק עגבניות
לתיבול: כף וחצי דבש, כף פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור
6-7 גבעולי עלי טימין (מומלץ- לא חובה)
אופן ההכנה:
חממו סיר עם כף שמן וטגנו את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מזגו מים רותחים עד לכיסוי הבשר ובשלו במשך כ-5 דקות על אש גבוהה (אם נוצר קצף בחלק העליון יש להסירו בעזרת כף גדולה). העבירו את הבשר והנוזלים לקערה.
נקו את הסיר משאריות הנוזלים וחממו 2 כפות שמן. הוסיפו את הבצל וטגנו עד להזהבה קלה. הוסיפו את פרוסות השום וטגנו תוך ערבוב במשך כ2 דקות. הוסיפו את הפטריות, כסו את הסיר ובשלו 5-7 דקות עד שהפטריות מעט מצטמצמות (יש לערבב מידי פעם).
הוסיפו את קוביות הבשר ומיזגו כוס יין אדום ו-3 כוסות ממי הבשר. תבלו ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, ערבבו והביאו לרתיחה, לאחר מכן, הנמיכו את האש וכסו את הסיר, בשלו במשך כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך לגמרי.
הוסיפו גבעולי טימין ובשלו כ-10 דקות נוספות. תטעמו ושפרו תיבול לפי הטעם.
הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 20-30 דקות, עד שהרוטב מתאדה
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י