אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
לא תאמינו כמה זה פשוט: כך יוצרים את עוגת השמרים הנפלאה הזו
מתכון מצוין וקל להכנה של עוגת שמרים עם מילוי קליל, ובלי הרבה עבודה, בתוספת הסבר לצורה הנפלאה שכולם רוצים לדעת כיצד יוצרים אותה, לא תאמינו כמה זה פשוט
עוגת שמרים צילום: דבורה מהדיזדה
עוגת שמרים
המצרכים:
לבצק:
2 כפות שמרים
3 כוסות מים פושרים
3 סוכר ווניל
1 ק"ג קמח
1/2 כוס סוכר
1 חבילת פודינג ווניל (3 כפות גדושות)
3/4 כוס שמן
למילוי:
ממרח שוקולד חלבי
סירופ לציפוי העוגה:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
הכניסו לקערת מיקסר את השמרים, המים והסוכר וניל והתסיסו במשך 5 דקות, הוסיפו את הקמח, הסוכר והפודינג וניל וערבבו, תוך כדי הערבוב הוסיפו את השמן ולושו לבצק נעים. התפיחו במשך כשעה.
חלקו את הבצק לכדורים כך שכל כדור ישקול 50 גר'.
רדדו כל כדור ומרחו מעליו את ממרח השוקולד החלבי, גלגלו לרולדה וחתכו אותה ל3 פסים לאורך, וקלעו מהם צמה. הכניסו לתבניות אנגליש קייק מרופדות בנייר אפיה והתפיחו שוב במשך 20 דק'
הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, למשך 12 דקות. הוציאו מהתנור.
הכינו את הסירופ:
הניחו בסיר את הסוכר והמים והביאו לרתיחה, הוציאו מהאש והברישו את העוגות המוכנות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: מרגלית מהדיזדה