מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קינוח יוצא דופן: שכבות קצפת עם פירות עסיסיים

מחפשים קינוח ססגוני שיפתח לכם את התיאבון? המתכון הזה נולד בשבילכם, קינוח שכבות בצק עם קצפת, כאשר פזורים להם בעסיסיות פירות טריים וטעימים, המוגשים לצד גלידת רולדת תות מרהיבה ומיוחדת

קינוח יוצא דופן: שכבות קצפת עם פירות עסיסיים

שכבות קצפת עם פירות עסיסיים צילום: מרגלית מילר

שכבות קצפת עם פירות עסיסיים לצד רולדת תות טעימה

המצרכים:

לבסיס הבצק:

100 גרם מרגרינה

1 סוכר וניל

100 גרם אבקת סוכר

1 כוס שקדים טחונים

1 ביצה

2 וחצי כוסות קמח

שכבת הקצפת:

2 ריץ

4 כפות פודינק וניל

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

לבצק העיגולים:

ערבבו במיקסר הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד. שטחו את הבצק וקרצו עיגולים, הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

חממו תנור על 160 מעלות והכניסו למשך 8 דקות. הוציאו וצננו. (ניתן לשמור בהקפאה)

למילוי:

הקציפו את הריץ עם הפודינג והסוכר עד לקבלת קצף יציב, העבירו לשקית זילוף וזלפו עיגולים מעל כל עיגול בצק,

הניחו מעל עיגולי הקצף עיגול נוסף של בצק וחזרו על התהליך. עד לקבלת 3 שכבות. כאשר בשכבה האחרונה אתם מסיימים עם עיגולי קצפת.

פזרו מלמעלה פירות האהובים עליכם כיד הדמיון.

הכנת הרולדה:

המצרכים:

500 מ"ל חלב או תחליף חלב

1 חבילה גלי תות

למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית

חצי כוס סוכר

3 ביצים

1 סוכר וניל

אופן ההכנה:

רפדו תבנית תנור בנייר אפיה

ערבבו את הגלי עם החלב או תחליף החלב, עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים, יוצקים לתבנית ומקפיאים במשך שעה.

למילוי:

הקציפו את הריץ/השמנת המתוקה עם הסוכר, הוסיפו ביצים וסוכר וניל והקציפו עד לקבלת קרם חלק.

הוציאו מהמקפיא את שכבת התות ומרחו מהקצפת ע"ג התבנית עם שכבת התות. הקפיאו עוד מספר שעות.

הוציאו מהמקפיא וגלגלו בעזרת נייר האפיה את גלידת הרולדה. חתכו פרוסות והגישו לצד קינוח השכבות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: מרגלית מילר

 

 צבע אדום

art