עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מחקר קשה: העניים מתים יותר
מחקר שבוצע על ידי חוקרים במכון ויצמן אישש את הטענות לפיהן הפערים בין השכבות הסוציו-אקונומיות משליכות באופן ישיר גם על מקרי התמותה והתחלואה
צילום: דוד כהן, פלאש 90
חוקרי מכון ויצמן חושפים את מה שכבר היה ידוע. אם אתם עניים, הסיכוי שלכם לחלות מקורונה גבוה פי 5 ביחס לעשירונים הגבוהים, סיכוי האשפוז עולה פי 3 וכך גם הסיכוי למות מהנגיף.
במחקר שבדק נתוני 200,000 חולים בישראל ניכרו פערים בין השכבות הסוציו - אקונומיות בישראל. פילוח הנתונים מעלה כי בקרב 2 העשירונים הנמוכים התחלואה הייתה פי 5 יותר מחברי שני העשירונים הגבוהים, כך גם שיעורי האשפוז והמוות עלו פי שלושה.
החוקרים סבורים כי הסיבות לכך הן, צפיפות יתר במגורי השכבות החלשות גורמת למעבר מהיר יותר של המחלה מאדם לאדם עד קושי בשליטה על ממדי ההדבקה, אך המסקנה החשובה יותר שלהם היא כי הסגר, כך הם קובעים, נועד לעשירים בלבד. העניים לא שורדים כלכלית בלי לעבוד, לכן הם יוצאים מהבית, עולי על אוטובוסים ומגיעים לעבודה, גם אם מדובר על חשבון החיים שלהם. הם לא מסוגלים לשבת בבית בחוסר מעש בעוד בני משפחתם זקוקים למזון ואין להם מאין להשיג אותו.
מסקנות המחקר קשות במיוחד והן מעלות תהיות בקשר למדיניות הסגר הקשה המוטל על האזרחים, שכעת מתברר כי היא מגנה על העשירים שקל להם להישאר בבית, לעבוד מרחוק או לנפוש בדירה מרווחת, לעומת העניים שמצטופפים בדירות קטנות ונאלצים לצאת לעבודה, 'לייבא' את הנגיף הביתה ולהדביק את כל בני המשפחה, רק בגלל שאין להם אפשרות לצאת לחופשה או לעבוד מרחוק, מאחר והם עובדים בעבודת כפיים.