ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מנה עיקרית באופן המרשים ביותר: כבד בצלוחית עלי פילו
מחפשים מקוריות למנה עיקרית ומרשימה, המתכון המוצלח הזה של כבד ברוטב אדום עם צלוחית הגשה מעלי פילו, יעשה לכם סעודה יוקרתית וטעימה
כבד בצלוחית עלי פילו צילום: רייזי שטרן
כבד ברוטב אדום בצלוחית עלי פילו
המצרכים:
קילו כבד צלוי
4 בצלים פרוסים לרצועות
רסק עגבניות קטן
4 כוסות מים
6 שיני שום חתוכות
2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית כמון
מעט סוכר
5-6 כפות פטרוזיליה קצוצה
אבקת מרק פטריות
פלפל שחור
2 כוסות קמח
מלח
אופן ההכנה:
חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כמה דקות. הוסיפו את שאר המצרכים מלבד הכבד והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד כמה 5 דקות. הוציאו מהאש וטחנו עם מקל בלנדר עד לקבלת רוטב חלק, הוסיפו מים או קמח במידת הצורך. הרתיחו שוב את הרוטב והוסיפו את הכבדים. בשלו כ 10 דקות
ניתן לטעום ולתקן טעמים.
אופן הכנת צלוחית עלי פילו:
מרחו חצי עלה פילו בשמן וקפלו ל2, מרחו שוב שמן וקפלו שוב.
עצבו את עלי הפילו על תבנית שקעים חד פעמית, לצורת קערה. הכניסו לתנור על חום 190 מעלות, עד להזהבה.
רצוי בסיום האפיה להוציא מהתבנית ולאפות כמה דקות נוספות כשקערת הפילו הפוכה.
הרכבת המנה:
לפני ההגשה חממו את עלי הפילו ורוטב הכבד על הפלטה, ובזמן ההגשה, הניחו צלוחית עלי פילו על הצלחת ובתוכה מזגו את רוטב הכבד.
חג שמח, בהצלחה ובתאבון
המתכון מאת: רייזי שטרן ובהשראת ניקי ב.