יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
ארוחת ערב חגיגית עם ג'פטה אוורירית וטעימה
מחפשים לגוון בארוחת הערב לכבוד חול המועד, המתכון הזה של ג'פטה אוורירית ומוצלחת תתאים במיוחד עבורכם, עם תוספות כרצונכם וסלטים עסיסיים הם יהוו לכם ארוחה חגיגית ומושלמת
ג'פטה צילום: אפרת גרינשפן
ג'בטה אורירית / מאת: אפרת גרינשפן
המצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 וחצי כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
הכניסו לקערה את הקמח וצרו גומה קטנה, בתוכה הכניסו את השמרים וכסו אותם בקמח, הוסיפו את הסוכר והמלח וערבבו, הוסיפו את המים בהדרגה לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שהבצק נהיה דביק, הוסיפו את השמן ולושו עוד כ2 דקות עד לקבלת בצק נעים.
התפיחו במשך חצי שעה והמשיכו ללוש, לאח"מ התפיחו שנית במשך חצי שעה נוספת. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו. צרו ג'פטות בצורת אליפסה, מעכו מעט את הג'פטה, ובעזרת סקין חרצו פסים.
הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והתפיחו עוד חצי שעה, חרצו שנית עם סכין פסים, על גבי הג'פטה, פזרו מעט קמח מלמעלה והכניסו לתנור על חום 210 מעלות בתוכנית טורבו, עד להזהבה.