מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בטעם האהוב: פאי שוקולד פשוטה ואותנטית

מחפשות מתכון לפאי רגילה ואותנטית המתכון הזה מתאים בדיוק בשבילכן, עם מלית שוקולד מושלמת בטעם של עוד, עם הבצק הפריך שנותן לפאי את הטעם המיוחד והביתי

בטעם האהוב: פאי שוקולד פשוטה ואותנטית

פאי שוקולד צילום: pixabay

פאי שוקולד

המצרכים:

לבצק הפריך:

כוס גדושה קמח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

2 כפות מים

4 כפות אבקת סוכר

למלית השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

קורט מלח

לקישוט:

אבקת סוכר / קרוקנט אגוזים

אופן ההכנה:

הבצק:

הכניסו לקערה את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל וקורט מלח, ערבבו עד שמתקבל תערובת של בצק פירורי.

הוסיפו את הביצה והמשיכו לערבב הוסיפו את המים בהדרגה. הביאו לבצק אחיד.

העבירו למשטח מקומח ורדדו לצורה עגולה, עטפו בנילון נצמד וקררו שעה במקרר.

הוציאו מהמקרר את הבצק ורדדו על משטח מקומח, העבירו לתבנית מיוחדת לפאי. דקרו בעזרת מזלג את הבסיס והקפיאו במשך כשעה.

הוציאו מהמקפיא והניחו ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה ומלאו במשקלות מיוחדות לאפייה או כל דבר אחר עמיד באפיה בכדי שהבצק לא ישנה את צורתו. חממו תנור ל-170 מעלות. ואפו כך במשך 12 עד 14 דקות.

הוציאו מהתנור, הסירו את המשקלות והניילון והמשיכו לאפות עוד 15 דקות עד להזהבה.

הוציאו מהתנור וצננו.

מלית שוקולד:

שיברו את השוקולד לקוביות והכניסו לקערה.

הוסיפו שמנת ומלח והמיסו יחד במיקרוגל ערבבו היטב עד שמתקבל שוקולד חלק.

צקו את השוקולד מעל בסיס העוגה

וצננו במשך 3 דקות במקרר עד להתייצבות מוחלטת.

קשטו באבקת סוכר/ קרוקנט אגוזים והגישו

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art