ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
ניחוח החמוצים המשכר: זיתים בתיבול מזרחי אותנטי
מתכון מוצלח שהרבה מחפשים, תוכלו להריח את ניחוח החמוצים המשכר שתוכלו להריח בעיקר בשווקים, כעת תכניסו אותם לבית עם זיתים בתיבול מזרחי אותנטי, בנוסח חריף או מרוקאי יוסיפו את הטעם והריח המושלם לסעודה
זיתים בתיבול מזרחי צילום: ריצ'ל רייך
זיתים מתובלים בנוסח חריף:
מרכיבים:
1 קופסת זיתים ירוקים עם גרעינים (או מגולענים לבחירה)
1 כוס זיתים שחורים
2 כפיות שאטה חריפה
1 פלפלון חריף חתוך גס
2 גזרים
2 כפות שמן זית איכותי
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
פרסו את הגזר לרצועות ברוחב של 1ס"מ, (ניתן להשתמש בפורס זיגזג.) סננו את הזיתים. ואת מי החמיצה נשפוך לקערה נפרדת.
למי החמיצה הוסיפו את השאטה החריפה, חתיכות הפלפלון, שמן הזית, המלח, הסוכר ורצועות הגזרים וערבבו היטב.
החזירו את הזיתים הירוקים לחמיצה המתובלת והוסיפו את הזיתים השחורים. השרו אותם יחד בקופסה סגורה הרמטית, בקירור למשך 2-3 ימים, כדי שהטעם יספג בהם היטב
זיתים מתובלים בנוסח מרוקאי:
רכיבים:
1 קופסת זיתים גדולים מזן מרחביה
2 לימונים טריים
2 כפיות פפריקה חריפה / מתוקה
1 כפית כמון
1 פלפלון חריף חתוך גס
1 כפית שטוחה מלח
6 עגבניות שרי בשלות
אופן ההכנה:
שטפו את הלימונים היטב ופרסו אותם בקליפתם לחצאי פרוסות.
סננו את הזיתים, ואת מי החמיצה שפכו לקערה נפרדת. למי החמיצה הוסיפו את הפפריקה, הכמון, הפלפלון החריף והמלח וערבבו היטב.
החזירו את הזיתים לחמיצה המתובלת והשרו אותם יחד בקופסה סגורה הרמטית במשך 2-3 ימים בקירור. סמוך להגשה הוסיפו את עגבניות השרי בשלמותן
בהצלחה רבה
מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר "סוד הגן"