גורם בכיר במערכת אכיפת החוק ל׳כאן 11׳: ״יש קושי ראייתי להוכיח כי לפלדשטיין הייתה כוונה לפגוע בביטחון המדינה״.
נוסטלגיה: שקדים מקורמלים בטעם של פעם
מי מאיתנו אינו זוכר מילדותו, את השקדים המקורמלים של סבתא או אמא, והריח המושלם שהיה מופץ בבית ולחדר המדרגות כולנו היינו מתענגים ונהנים
שקדים מקורמלים צילום: pixabay
שקדים מקורמלים
המצרכים:
2 וחצי כוסות שקדים (לא קלויים)
1/2 כוס סוכר
2 כפות מים
אופן ההכנה:
חממו תנור לחום של 180 מעלות
רפדו תבנית בנייר אפייה ופזרו את השקדים מעל בשכבה אחידה, הכניסו לתנור כאשר הוא חם למשך 5 עד 8 דקות, עד להזהבה, לאחר 3 דקות מאז כניסתם אל התנור, ערבבו את השקדים בכדי שהקלייה תצא אחידה. הוציאו מהתנור וצננו.
הכניסו לסיר את הסוכר והמים והניחו על הגז בלהבה הבינונית עד להמסה מלאה של הסוכר ועד שמתקבל סירופ. הוסיפו את השקדים, והמשיכו לבשל, ערבבו היטב כל הזמן, עד שהשקדים יקבלו את צורתם המקורמלת.
לאחר שהשקדים מצופים בקרמל העבירו עם כף לתבנית מרופדת בנייר אפיה, נסו ליצור קבוצות קטנות של שקדים עם הכף.
צננו את השקדים, והניחו במנג'טים להגשה מכובדת.
ניתן להכניס לתבנית וליישר, ולאחר צינון השקדים לחתוך לקוביות.
בהצלחה רבה ובתאבון.