עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
בראש ועדת סל התרופות: פרופ' שוקי שמר
שרי הבריאות והאוצר הודיעו על בחירתם בפרופ' שוקי שמר לעמוד בראש ועדת סל התרופות לשנת 2021 • החלטות הועדה יקבעו אלו תרופות יכנסו לסל, ואלו יחשארו בחוץ
תרופות צילום: משרד הבריאות
סל התרופות מתרחב מדי שנה בתקציב של מיליוני שקלים, כאשר ועדת סל התרופות היא זו הקובעת אלו תרופות וטכנולוגיות יכנסו פנימה ויוענקו לחולים במחיר סמלי, ואלו למרבה הצער ישארו בחוץ, כאשר רק מי שידו משגת, ולעיתים מדובר במיליוני שקלים לתרופה, יקבל אותם.
בעברו נשא פרופ' שמר בתפקידים בכירים במערכת הבריאות. כיום הוא משמש כיו"ר אסותא מרכזים רפואיים ויו"ר המועצה המינהלית של בנק ישראל, בעבר שימש בתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות, מנכ"ל "מכבי" וקצין רפואה ראשי.
לאחר ההודעה על המינוי הודה פרופ' שמר הודה לשרי הבריאות והאוצר על כך שנתנו בו את אמונם: "זוהי זכות גדולה וחובה גדולה לעסוק באחד הנושאים המורכבים ביותר של מערכת הבריאות עם סוגיות רפואיות ואתיות כבדות משקל. לאור נסיון ארוך שנים של עבודה עם ד"ר אסנת לוקסנבורג אני בטוח שנצליח, יחד עם חברי הוועדה, להביא לתוצאה מיטבית".
בוועדה חברים נוספים, נציגי קופות החולים ונציגי הציבור כמו גם מומחים מתחומים שונים, יחד מקבלים חבריה החלטות הרות גורל עבור רבים, לשבט או לחסד.
עוד לפני שהתכנסה הונחו על שולחן הוועדה בקשות עבור אישור של כ-900 תרופות וטכנולוגיות אחרות בעלות כוללת של יותר משלושה מיליארד שקל. מנגד, התקציב שיעמוד לחברי הועדה מוגבל וגם אם טרם נקבע סופית, ברור שלא יגיע לסכום הנדרש.
חברי הוועדה לשנה זו הם: ד"ר אסנת לוקסנבורג, מנהלת חטיבת טכנולוגיות רפואיות, מידע ומחקר במשרד הבריאות ומרכזת הוועדה מאז הקמתה; ד"ר סוהיר אסדי, פנימאית ונפרולוגית, מנהלת המחלקה הנפרולוגית ברמב"ם; פרופ' יצחק שפירא, קרדיולוג, סמנכ"ל המרכז הרפואי איכילוב; פרופ' אילנה הרמן, פנימאית ואנדוקרינולוגית, לשעבר מנהלת מחלקה פנימית במרכז הרפואי סורוקה; ד"ר גדי נוימן, אורולוג, סגן מנהל המרכז הרפואי רבין; ד"ר ניקי ליברמן, ראש אגף מדיניות, חטיבת התכנון, שירותי בריאות כללית.
עוד בהרכב הוועדה: ד"ר דניאל לנדסברגר, מנהל רפואי, מחוז השרון, מכבי שירותי בריאות; ד"ר דוד מוסינזון, סמנכ"ל רפואה, קופ"ח מאוחדת; פרופ' שלמה וינקר, ראש חטיבת הרפואה, לאומית שירותי בריאות; גב' נועה היימן, רכזת בריאות במשרד האוצר; גב' ליאור קוטלר, רכזת חינוך (ולשעבר רפרנטית בריאות), משרד האוצר; ודים פרמן, סמנכ"ל תמחור, תקצוב ותכנון, משרד הבריאות; ראובן קפלן, כלכלן, מנכ"ל פסגות בית השקעות; פרופ' רות לנדאו, מרצה ואתיקאית; הרבנית מלכה פריוטרקובסקי, אשת חינוך; אל"מ (במיל') גו'סלין בש, לשעבר ראש מחלקת הנפגעים בצה"ל; ד"ר ליאור קצפ, יו"ר ההסתדרות לרפואת שיניים.
שר הבריאות אדלשטיין מסר: "גם בתקופה המאתגרת של הקורונה אסור להזניח את תחומי הבריאות האחרים. מדינת ישראל מחויבת להעניק טיפול נאות בכלל החולים על סוגיהם השונים. אפעל להגדלת סל התרופות על מנת לאפשר להכניס כמה שיותר תרופות מצילות חיים".
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, הוסיף ואמר כי "משרד הבריאות עסוק מאוד בתקופה זו בניהול תובעני של המאבק במגיפת הקורונה. יחד עם זאת, הוא נאמן לחובתו לשפר ולדאוג לאספקת שירותי בריאות כוללים וראויים לכלל האזרחים ולחובתה של המדינה לטפל בכל הנדרש למערכת הבריאות. אני שמח לבשר, שלמרות העיסוק התובעני במגיפת הקורונה, מונתה היום ועדה ציבורית לדון בהרחבת סל הבריאות, כבכל שנה. אני מודה לשרי הבריאות והאוצר על מינוי הועדה ומאחל לוועדה לדון באופן מקצועי ולהיטיב עם החולים המצפים לטיפולים".