עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
מתכוננים לחג: תבשיל אצבעות אנטריקוט עם תפו"א וטימין
את האנטריקוט אפשר לצלות או להגיש רוסטביף. אבל לעשות ממנו תבשיל זה הכי מוצלח, הוא עסיסי כמו סטייק ורך כמו חמאה, המתכון הזה משלב את הבשר בטעמים מיוחדים יחד עם תפו"א אדמה אפויים, הסעודה תהיה מושלמת
תבשיל אצבעות אנטריקוט עם תפו"א צילום: ניסי גולדרייך
תבשיל אצבעות אנטריקוט עם תפו"א וטימין / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים:
קילו אנטריקוט חתוך לרצועות
6 תפו"א פרוסים דק
4 בצלים פרוסים לרבעים
10 שיני שום
כוס צ'ילי מתוק
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מעושנת
2 גבעולי טימין
חצי ליטר מים
שמן זית איכותי בחומציות נמוכה
אופן ההכנה:
מחממים סיר סוטאז' שמתאים לתנור ומוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הבשר מכל הכיוונים.
מוסיפים את הפפריקה, פלפל ומלח ומערבבים עם השמן.
מוסיפים את השום ומטגנים אותם עד להזהבה מוסיפים את הבצלים והצ'ילי ומערבבים.
מסדרים את התפו"א מעל הבשר ומפזרים מעלי הטימין.
מוסיפים את המים ומזלפים מעט שמן זית, מכסים במכסה.
מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים למשך שעה. מורידים את המכסה וממשיכים לאפות עוד שעה על 180 מעלות.
בהצלחה רבה ובתאבון.